Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 20. heinäkuuta 2017

Linnareissu, lepattavat uikkarit ja kärvähtänyt laturi

Kuopio on jäänyt taa, samoin Savonlinna, jossa vietimme kolme yötä Tanhuvaaran camping-alueella. Tiistaina alueelle saapui myös tuttavapariskunta. Olikin oikein mukavaa saada välillä vähän seuraa, kyllähän me muuten tyttären kanssa ehdittäis kolmessa viikossa kyllästyä toistemme naamoihin näinkin pienissä neliöissä, joissa nyt lomailemme.

Tiistaina pyörähdimme kaupungilla, tutustuimme Savonlinna pikkukirkkoon ja kävimme torilla ihmettelemässä lokkien aggressiivisuutta. Lörtsyt jäi tällä kertaa syömättä, ei vaan tehnyt mieli. Sokoksella meitä kohtasi näky, joka sai mut tikahtumaan nauruun. Sisälle oli lentänyt lintu ja portaissa seisoi isokokoinen, raavas vartijamies kierrepulla kädessä ventalla, josko vaikka tirpunen saatais kiinni. Vieressä seisoi kyltti "asiaton oleskelu ja istumien portaissa kielletty". XD Sääli etten kehdannut ottaa kuvaa.

Kelit eivät ole meitä juuri hellineet. Aamut on olleet kauniita, mutta muuten on saatu vettä niskaan. Näin kävi myös keskiviikkona, jolloin laitettiin elämä risaiseksi ja käytiin oikein ravintelissa lounastamassa. Sen jälkeen oli vuorossa Olavin linnassa käynti, jonka suoritimme tuttavien kanssa porukalla. Jokainen sai varmaan imettyä itseensä jotain itselleen tärkeää, allekirjoittanutkin oli ihan liekeissä, nää linnat kun vaan jotenkin on mun juttu. Toki multa sitten lähti lasten puuhahuoneessa lapasesta ja piti mallata, sovittaa ja pukeutua. Lapsenmielisyys on lahja, vaikka teinejä kyllä vähän hävetti. Hah!

Satamasta herkesi vain hetkeksi ja linnareissun jälkeen aika meinasi käydä pitkäksi, palelikin. Keksimme mennä Tanhuvaaran Sport Spahan, siellä pääsi saunaan luitaan sulattelemaan samalla. Kyllä niitä sitten sulateltiinkin ihan nestehukkaan asti. Ja jotenkin tuli kauheen sporttienn olo heti, samoin kuin tiistaiehtoona tehdyllä lenkillä, selkeesti kunto nousi ihan kohisemalla siinä, oltiinhan me nyt sentään urheiluopistolla. :P

Eilen illalla istuttiin vielä ystävän ja miehensä kanssa tulilla läheisessä pikkusaaressa, johon pääsi ihan kävelemällä. Aivan upea ilta, ja ristus, mutta oli meillä siinä hauskaakin. Jäi ihan hirmuisen hyvä mieli. Tänä aamuna sitten pakkailtiin leiri kasaan ja siirryttiin tänne Linnunlahteen, Joensuuhun jälleen aivan loistavalla ajoituksella. Siinä kohtaa, kun kaikki oli pystytetty ja petipaikat sijattu, räjähti taivas auki ja alkoi kaataa vettä. Vaan mikäs oli ollessa, teltassa suojassa.

Tanhuvaarasta lähtiessä kävi pieni huolimattomuusvirhe tosin. Ihmettelin että mikä se flätkyttää ja lepattaa siinä apukuskin ikkunassa. Ne oli meitin uikkarit, jotka mä olin ripustanut sivupeiliin kuivumaan. Toinen hupsista saatana tapahtui kahdeksankympin nopeudessa, kun huomasin sivusilmällä, että vierestä nousee savua. Jumaliste, 18650-akkujen laturi kärvähti. Oli vähän aikaa meinaan käsiä auto täynnä, onneks pysyttiin tiellä. Päivä kieltämättä sisälsi aika paljon hermostunutta, vähän ahdistavaakin energiaa, ihan kuin joku painais mieltä, muttet saa kiinni siitä, mikä se asia on ja koko ajan sattuu jotain pientä huolimattomuusäksidenttiä. Planeetat lie väärässä asennossa. Pitää ladata huominen akkuja tehokkaasti (no pun intended), että jatkoreissu sujuu taas erimoisesti.

Huomenna on ohjelmassa kaupunkikierros, satoi tai paistoi, listalla on toivekohteita sekä äidillä että tyttärellä. Kunhen meidän pyykit valmistuu tuolta kuivurista, taidamme vetäytyä ajoissa teltan uumeniin vähän pelaamaan korttia ja synnymme uuteen aamuun ihan uudessa vireessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...