Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

perjantai 21. heinäkuuta 2017

Länsi-rannikon rouva saa puheripulin saunassa

Tänään oli vuorossa Joensuu-päivä, jonka aloitin leirintäalueen aamusaunassa tehosaunomalla. Neljä rouvaa mä istuin sieltä ulos, ennen kuin  ymmärsin, että lienee itsekin syytä peseytyä. Mutta kyllä tuli irroteltua kielen kannattimia ja saatua uusia sosiaalisia kontakteja, ihan unohdin sisäisen introverttini (koominen termi sinänsä) teltalle ja puhuin puhumasta päästyäni. Yhdestäkin lähtevästä asuntoautosta mulle sitten vähän myöhemmin vilkuteltiin ja huudettiin iloisesti  "Hei hei, Länsi-rannikon rouva!" Mikäli joku aikoo käyttää tätä termiä minusta vielä, hän kokee sen kyllä nahoissaan.Päivän kierros aloitettiin bunkkerimuseosta. Sitä aamulla googlailin ja koin, että johdatus tahtoo meidät sinne, koska sivuilta löytyi linkin takaa kävijäkertomus, jonka oli kirjoittanut samainen henkilö, jonka kanssa tulilla tuli istuskeltua Tanhuvaarassa  pari päivää aiemmin.  Varsin mainio käyntikohde tuo olikin, maksuton ja opastettu kierros ja paljon mielenkiintoisia juttuja ja katseltavaa. Ihan uuttakin tietoa jäi hattuun, toivottavasti myös jälkikasvulle, joka koitti parhaansa mukaan myös kuunnella, koska tietää, miten mä näistä paikoista pidän. Tajusin muuten vasta tänään, miten hyvin tämänvuotinen reissumme mukailee Salpalinjaa. Se on on oikeasti ihan sattumaa.
Seuraavaksi suunnattiin Joensuun keskustaan, selvästi jälkikasvun mieltä enemmän vetäviin kohteisiin, kuten askarteluliikkeeseen ja ostamaan toffeeta Taito-korttelista. Samalla tuli kahviteltua kaverin ja jälkikasvunsa kanssa js kevennettyä mieltä yhteisiin mielenkiinnonkohteisiin liittyen. Nähtiin myös tukinuittoa, tai siis eihän siellä mitään heppuja keksit kädessä loikkinut vaan pari paattia hilasi perässään melkoista määrää puutavaraa. Eksoottinen näky tällaiselle "Länsi-rannikon rouvalle" kuitenkin.Illan ohjelmassa oli pizzalla käynti ja huomenna suuntaammekin enemmän erä-jormailukohteisiin alkaen Kuhmosta. Jännityksellä jäämme odottamaan, miten monta rouvaa ehdin sitä ennen saunomaan ja puhumaan pyörryksiin huomisaamun saunasessiolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...