Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 13. heinäkuuta 2017

Hiljaisuus päättyy, reissu alkaa ja mummu täyttää pyöreitä

On ollut taas pitkä hiljaisuus. Kyse ei ole siitä, ettei olisi ollut mitään sanottavaa tai kerrottavaa vaan siitä, että sitä on ollut niin paljon, etten ole enää tiennyt mitä kirjoittaa. En oikeastaan tiedä vieläkään. Sanotaan vaikka näin, että elämä on ottanut niin suuria harppauksia eteenpäin hyvin monella tasolla, että olen ollut välillä joko ihan mykkä tai sitten kirjotus olisi ollut epäjohdonmukaista pulinaa. Päätin, etten ala nyt sitä kaikkea tässä avaamaan, en voisikaan, vaan tuo kaikki saa putakahdella jatkossa tekstiksi sitten, kun se luontevasti sormista lähtee. Mutta menee siis hyvin ja koko ajan paremmin. Vuosien, välilä rankankin sairastamisen jälkeen mä koen itseni melkein tarveeksi, en ehkä ole täysin koskaan, mutta mä voin hyvin ja mulla on siksi aivan eri tavalla energiaa elää. Henkisen kehityksen polkua olen kulkenut sellaista kiitolaukkaa, että tapahtumat toisensa jälkeen ovat vain vilisseet ohi, tahti on ollut niin nopeaa, etten ole aina itsekään huomannut, mitä tapahtui. Kaikkeen tähän palaan, kun sen aika on.

Se, mikä sai mut taas istumaan näppiksen ääreen on alkanut kesäloma ja meidän pian alkava kesälomareissu, niistähän olen perinteisesti tänne tykännyt kirjoitella enemmänkin ja niin aion tehdä nytkin. Mun rakas mummu, josta tässäkin blogissa on paljon juttuja, täyttää tänään kunnioitettavat 90 vuotta. Ylihuomenna me juhlimme sitä suvun ja ystävien voimin. Kun juhlat on juhlittu, hyppäämme juniorin kanssa autoon ja lähdemme kiitämään kohti Kuopiota. Ostin jo talvella tytölle lipun Kuopion Animeconiin, unohtaen tietenkin silloin nämä mummun juhlat. Vähän aiheesta tuli sitten vääntöä, mutta kompromissina sovimme, että tytär saa viettää siellä sitten koko sunnuntain ja lauantain me omistamme tälle ihanalle naiselle, jonka pojantytär mulla on kunnia olla.

Reissumme kestää kolme viikkoa ja reitti on Pori - Kuopio - Savonlinna - Joensuu - Kuhmo - Kajaani - Suomussalmi - Hossa - Kuusamo - Kokkola - Power Park - Ähtäri - Pori. Reitillä on vanhoja tuttuja paikkoja, joihin haluamme tutustua aiempaa perusteellisemmin ja sitten ihan uusia kohteita, kuten Kuhmo, Hossa, Kuusamo ja Kokkola. Kerran olemme käyneet pohjoisemmassa, Rovaniemellä, mutta niin ylös ei reissumme tällä kertaa ulotu, ja tuleehan niitä kilometrejä jo tässäkin. Tuttuja ihmisiäkin on sovittu reissun aikana treffattaviksi. Mulla on sellainen fiilis, että tästä tulee oikein ihana, onnistunut ja siunattu kesälomareissu.

Ja vielä kerran: Onnea rakas mummu! Olet yksi mun parhaista ystävistä!
Ja tästä lähtee toivebiisiä kehiin. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...