Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 13. lokakuuta 2016

"Vesireittejä pääsisi pakoon - vaan minä en ole kala..."

Tiedättekö semmosen olon, kun on ollut ihan kaamea päivä, tulet kotiin väsyneenä ja itkuisena. Tunnet vain oman riittämättömyytesi, huonoutesi ja kelpaamattomuutesi. Muksu näkee sut, ei sano mitään, tulee halaamaan, kysyy kohta mikä on. Kerrot, että aikuisillakin on välillä itkuhuolia, ei mitään kamalaa, kerrot, että sulla ei oo hätää, oot vaan väsynyt. Näet, kun huoli valuu pois lapsen kasvoilta ja samassa tahdissa vedät hymynaamarin omillesi ja ryhdyt kotipuuhiin.

Tulee ilta, olet kuin zombie. Pitää mennä suihkuun. Tiedättekö, kun seisoo vaan suihkun alla ja antaa veden valua. Se valuu pitkin päätä, selkää, hiuksia ja kasvoja. Seisot suu raollaan, vesi valuu suuhun, syljet sen välillä pois. Käännät asteittain vettä kuumemmalle, se on kohta niin kuumaa, että on ihme, ettei iho kalttaudu pois.

Seisot vaan siinä ja kuvittelet päivän valuvan pois sinusta, yrität nähdä, miten se valuu veden mukana viemäriin. Visulaisoit itsesi valumaan siihen samaan viemäriin. Sinnehän kuulut. Mitään ei tapahdu. Kyykistyt, jospa viemäri tempaisisi sut syvyyksiinsä vähän lähempää. Jalat puutuu, on pakko istua lattialle.  Vesi valuu edelleen. On niin kuuma, että melkein hikoat suihkun alla. On käännettävä suihku kiinni.

Siinä istut, et jaksa nousta. Istut polvet koukussa, keuhkot ovat pinteessä seinän ja reisiesi välissä. On raskas hengittää. Katsot varpaankynsiäsi. Niissä on punaisen lakan jäämät kesältä. Onpa nekin aivan saatanan rumat. Ei jaksa putsata. Katsot ylös. Pyykit pitäisi viikata kaappiin. Tänään ei jaksa. Alkaa palella. Pitää nousta kuivattelemaan. Mietit menettämääsi asiaa etkä ole vielä edes varma, montako niitä asioita kertyy tähän kuormaan lisää. Ymmärrät, että tämä päivä oli vedenkestävä, water proof, mikään ei valunut viemäriin. Ehkä ina omanarvontuntoa.

Mietit huomisaamua. Pohdit, minkä naamioistasi vetäisit kasvoillesi ennen ulos astumista. Päädyt siihen hymyilevään, siihen, joka peittää melkein kaiken, siihen, johon kuuluu mukaan sen kaikki osumat kestävä haarniska. Pitää pukeutua kelin mukaan.

Niin, tiedättekö? Minä tiedän.

1 kommentti:

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...