Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 29. syyskuuta 2016

Must on tullu murheiluhullu...

Suomalaiset ovat tunnetusti suurta murheilukansaa. Näin syksyn tullen voi ilmassa aistia ensipakkasten lisäksi suurta murheilujuhlan tuntua. Kun lumi sataa maahan, keskitytään sitten talvimurheilulajeihin. Suomalaiset ovat olleet aika-ajoin niissä oikeinkin kova sana. Nämä ovat tietenkin sellaisia kaamoksen ajan spesialiteetteja, mutta kyllä suomalaiset ovat kunnostautuneet ihan yleismurheilussakin, ympäri vuoden.

Työpaikoilla kahvitauoilla on kiva murheilla oikein porukalla, jos sattuu olemaan luonteeltaan joukkuemurheilija. Itse olen enemmänkin yksilömurheilija ja keskitynkin lajiin paremin aina työpäivän jälkeen. Kotona vedän ylleni murheilutrikoot ja kömmin peiton alle  murheilemaan. Toisinaan saatan lähteä puistoon pienelle kävelylle. Jos olo käy oikein raskaaksi, voi istahtaa hetkeksi penkkimurheilemaan. Toki puistoa pidemmällekin voi lähteä, vaikkapa metsään, jos vaan auto toimii. Moottorimurheilu onkin yksi perheemme lempilajeista. Varsinainen multihuipentuma, grande finale, siinä koetaan aina vähän ennen katsastusta.

Kilpamurheilu ei ole kovinkaan hyvin lyönyt vielä itseään Suomessa läpi. Se on sääli, sillä suomalaiset aivan varmasti pesisivät muut kansat missä tahansa murheilukilpailussa. Minusta tätä voitaisiin alkaa viedä pikkuhiljaa eteenpäin esim. perustamalla mureheiluseuroja kaupunkeihin ja maakuntiin. Seuroihin voitaisiin sitten perustaa eri murheilulajien alajaostoja, joista kukin veisi omaa asiaansa eteenpäin ja järjestäisi jäsenistölleen tarvittavanlaista murheiluvalmennusta. Niin sitä saataisiin kansallinen itsetunto nousuun maailmaa vavisuttavalla murheilumenestyksellä. Hyvä Suomi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...