Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

tiistai 23. elokuuta 2016

Paskapaperi goes high tech – sillä voi vaikka pyyhkiä persiinsä

Jos aikoo kirjoittaa ihan kaikkia koskettavasta aiheesta, pitää valita aiheeksi jotain hyvin banaalia ja juuri sellaista mulla on takataskussa teille tänään. Rakkaat lukijani, pohdimme tänään takapuolen pyyhkimistä ja siihen käytettävää tarpeistoa ominaisuuksineen.

Koko ajatuskulku lähti laukalle törmättyäni netissä kuvaan aforismi -wc-paperista. Awwws, herkkää… Not! Ei vaan, oikeasti ajatus on tavallaan hyvin herttainen; romanttisia ajatelmia ja lausahduksia hyyskässä istujan herkempää puolta ruokkimaan. Ajatus toimii, kunnes tuo sama suloinen metsäteollisuuden tuote pyyhkäistään päin sitä vähemmän romanttista puolta. Siinä kohtaa kuvaan astuu ironia, vaikka eipä silti, tällaisen päivä päivältä kyynistyvän sinkkuihmisen ajatuksissa tapahtumakulku on varsin realistinen. Romantiikalla saa kuin saakin lopulta aina pyyhkiä perseensä. Ehkä tämä tuote tarjoilee oivan tavan purkaa tunnelukkoja, ainakin itselleni varsin hyvin sopivaan, hieman passiivis-aggressiiviseen tyyliin. Tai kenties jollekin toiselle puon pyyhkäiseminen Saarikoskeen tai peräti Coelhoon suo eri hienostuneen elämyksen.

Mikäli joku välttämättä hinkuu kiillottaa peräpeiliään mietelauseilla, tämä valinta jokaiselle suotakoon vaikka en keksikään juuri mitään yhtä turhaa. Tai keksin sittenkin, hajustetun wc-paperin. Mä en tajua, miksi ylimääräisiä kemikaaleja on täysin välttämätöntä tunkea joka paikkaan. En mä ainakaan koe, että paskapaperi saisi jotain lisäarvoa siitä, että sillä on mahdollista hioa hanuriinsa cotton fresh -tuoksua. Oikeesti, miksi? *syvää ihmetystä* Kuka niitä kannikoita jumalauta sen jälkeen nuuhkii? Onko tarkoitus, että käyttäjän perässä leijaillee tarpeenteon jälkeen esim. raikas spearmint -hajuvana tai mitä nyt kausituoksuna milloinkin myydään? Se on paskapaperia eikä mitään saatanan purukumia! Onko tämä joku pomo-ihmisille tarkoitettu tuote? Tehdään alaisille miellyttävämmäksi lähestyä esimiehen ahteria niinkin paljon aistivalla ruumiinosalla kuin naamalla? Voi olla, mulla ei ole kokemusta. Mulle on iän myötä tullut niin pahoja tule-ongelmia, ettei vanha selkäni enää mitenkään kykene kumartumaan perseennuolemiseen työelämässä eikä muuallakaan.

Mutta voi suurta hämmästystä! Asiaa tarkasteltuani sain huomata, että tästä on vedetty vieläkin paremmaksi; vessapaperi, joka sisältää ”virkistävää kurkku-uutetta”. Anteeksi vulgääri sanojenasetanta, mutta mitä helvetin vittua?!? Mitään tarkempaa selitystä en löytänyt, mitä etua saan siitä, että ”virkistän” berberiäni päivänmittaan kurkku-uutteella. Kuka tämmöstä edes keksii kokeilla! Kyllä ei ole niin väsähtänyt mun hanurini koskaan, että sitä pitäisi millään linjamenteilla freesailla päivän puuhien lomassa. Ja jos nyt kävisikin niin, että kankkuni kokisivat akuutin rupsahduksen vaikkapa kesken marjastusreissun tai työpäivän, ei siinä sitten kuulkaa enää mitkään vihannesmehulla sivelyt paljon auta. Onks näiltä tyypeiltä mennyt ihan oikeasti naama ja perse sekaisin?

4 kommenttia:

 1. Ei saa sanoa "paskapaperi", pitää sanoa "kakkapaperi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pakko käyttää tuota ensimmäistä sanaa, koska jälkimmäinen on varattu paikalliselle sanomalehdelle.

   Poista
 2. Jollain tavalla ajatus p*rseen pyyhkimisestä Coelhon ns. mietelauseilla kiehtoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siinä on jotain hyvin syvällistä. :D

   Poista

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...