Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 28. heinäkuuta 2016

Poroholma - Voi Moro-Holma

Saavuttiin eilen Poroholmaan Raumalle,  halusimme tulla tsekkaamaan tämänkin paikan, niin kovin on kehuttu tätä. Nyt kävi kyllä kuulkaa niin, etten yhdy noihin ylistyksiin. Okei, mä esitän ymmärtämykseni siitä, että on pitsiviikko ja siksi on tungosta ja se vaikuttaa viihtyvyyteen. Ja onhan tää paikkana omalla tavallaan hieno, muuta ei tää oo meille, eikä mielestäni teltta-ihmisille muutenkaan.

Jospa aloitetaan tästä teltoille varatusta alueesta, täähän ei oo edes vitsi, tää on farssi. Tääon tällainen telttailuun aivan liian jyrkkä mäennyppylä. Täysin perseestä sanon mä. Aika paljon saa käyttää mielikuvitusta saadakseen telttansa niin, että saa jotenkin järkevästi nukuttua ilma, että valuu teltan toiseen päähän (kuten meille kävi) tai pyörähdä unissaan retkikaverin päälle (mikä ihana tekosyy...). Ja kun me saavuimme, tää oli ihan täyteen ammutu vieläpä. Oli pakko vetää oma teltta röyhkeesti melkein toiseen kiinni ja samalla jokusen metrin päähän ravintolan terassin aidasta. Voih, mikä laatulokaatio. Not! Telttakiilat uppoavat myös ihan helvetin hyvin tuohon peruskallioon. Perkele, kun olin niin sanomattoman tyhmä, etten ottanut kiviporaa mukaan. Epäsopivuudesta telttailijoille kielii myös nuo keittotilat. Kaks persläven kokoista koppia, joissa ei ole edes tuoleja ja pöytiä. En hypi riemusta. Mulle on kerrottu Herra Poroholman Omistajan joskus sanoneen telttailijoihin viitaten, ettei hän tänne mitään persaukisia kaipaakaan. Sen huomaa kyllä paikan tasosta näiltä osin.

Aamusauna täälläkin sentään on tarjolla, siinäkin minusta yksi hölmöys, saunoja on nimittäin vain yksi. Saattais kuvitella, että tämän tasoisella paikalla olis  varaa sekä miesten että naisten saunaan, mut ei. Ensin on tunnin miesten vuoro, sitten naisten, sitten sekavuoro ja sama setti uudelleen. Perin kummallista. Kaunistahan täällä meren rannalla on, mut maisemista ja olemisesta nauttiminen on tehty mahdottomaksi, koska koko ajan soi joku poppi, häiritsevästi vieläpä. Saapuessa opastus esim. vastaanottoon oli sikäli puutteellista, että sitä ei ollut ja kun respa vihdoin muiden asiakkaiden avustuksella löytyi, oli palvelu tosi tympeää ja hymytöntä. Respatytön kasvoilla oli elämäänsä kyllästynyt ilme "v***u kun teitä matkailijoita ramppaa tässä koko ajan häiritsemässä". Mä en oo koskaan tuntenut missään leirinnässä oloani näin ei tervetulleeksi.

Ei tää mun mielestä mikään matkailumesta olekaan, tää on tämmönen huvittelukeskus. Kaikki tarjonta keskittyy alkoholin ja musiikin ympärille, mikä ei tee ollenkaan oikeutta tälle luonnostaan kauniille paikalle. Tää on kuin sirkus, jossa on koko ajan esitys käynnissä. Kyllähän tänne voi kaveriporukalla röpöttelemään tulla, siihen tää on omiaan, mut silloinkin kannattaa jättää teltta kotiin ja majoittua vaikka Kalliohoviin. Tämmöseen reissuun me ei enää Poroholmaa mahduteta. Mä olen kiertänyt niin paljon tämän maan leirintöjä, et mä katson mulla olevan varaa ja näkemystä arvostella.

Herra Omistajalle voisin laittaa sellaisia terveisiä, että ei me kaikki telttailijat todellakaan olla niitä halvan majoituksen perään itkeviä, halveksimiasi persaukisia. Itse saatan olla tyhjätasku, mutta mä tunnen, tiedän ja olen tavannut reissuillani paljon väkeä, joilla on kyllä, millä mällätä. Jos itsessä on vähän snobin vikaa, voi olla vaikea ymmärtää, että tämän tyyppisestä reissaamisesta voi oikeasti nauttia, joku voi oikeasti valita tämän vaihtoehdon ihan vapaaehtoisesti, tää on ihan oma juttunsa, ja jos Poroholma haluaa profiloitua ystävällisenä paikkana ja vakavasti otettavana matkailukeskuksena, olis aika panostaa vähän tähänkin puoleen. Jos taas tarkoitus on pyörittää hieman palvelultaan kylmäkiskoista sirkusta, hyvää työtä, jatkakaa samaa rataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...