Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Minkä joen suu on Joensuu, minkä virran suulle se rantautuu?

Reittisuunnitelmaamme tuli muutos, mutta juuri tätä vartenhan meillä on välissä niitä päivä, jotka ovat vaan päiviä jossain, ilman mitään suunnitelmaa tai ohjelmaa. Lähdimme eilen Punkaharjulta kohti Joensuuta. Mulla oli selkeä suunnitelma, mitä reittiä haluan ajaa, mutta kuitenkin otin navigaattorista vähän tukea. Rouva Navi taas oli asiasta täysin toista mieltä ja huusi kilometrin välein u-käännöstä. Ajattelin, että se siitä tokenee, kun tovi ajetaan, mutta ei, se vaan raivosi mulle. Otin apuun puhelimen navigaattorin, joka ymmärsikin heti, minne mennään. Voi sitä kakofoniaa, joka meidän autossa raikui, kun toinen huutaa samaan aikaan vasemmalle, toinen oikealle. Navi-naiset tappeli päät veressä ja me naurettiin muksun kanssa itsemme tärviölle. Näinkin pienestä saa siis viihdettä aikaan. 

No, Joensuuhun saavuttiin, Holiday Linnunlahteen tarkemmin. Oikein kiva ja siisti paikka tämä on, aika keskustassa, joten missään luonnon helmassa ei nyt köllötellä ja autoja kulkee aika läheltä, mutta ei se haittaa. Saimme teltalle oikein mukavan rauhallisen paikan lehtikuusten keskeltä, telttaa ympäröi ikäänkuin puiden pyhä kehä. Vaikea varmaan arvata, miks mä ko. paikan valitsin. Kaiken lisäksi tää oli ihan hassun halpa ja täällä voi pestä pyykkiä. Varasinkin illaksi pyykkivuoron, mitä mä en ole koskaan aiemmin näillä reissuilla tehnyt. Täällä oli ihan brännärit koneet ja kuivurit, hinta hurjat 2 euroa koneellinen kuivauksineen. Ehkä siis säästän itseäni vähän kotiinpaluuta silmällä pitäen, sitä purkamista ja pyykkäämistä kyllä silloinkin riittää

Pyhä lehtikuusikehämme

Teimme pienen kävelyn eilen kylillä ja jotenkin jäi tunne, että olis sitä voinut toisenkin yön olla. Joensuu on kivan näköinen kaupunki. Kaveri kun kysyi, että mikä ettette sitten ole toistakin yötä, mä aloin pohtia, hmm... Tosiaankin, miks me ei oltas, kun kerran kaikkea ohjelmaa ja nähtävääkin alkoi pukata eteen ja tiedossa on hieno sää. Tosin meidän on oltava suunnitellusti takaisin kotona, mutta me jätetään sitten Keuruu pois ohjelmasta, se olikin vähän semmonen täytepäivä, matkankatkaisija. Tämä tietää tosin sitä, että yhtenä päivänä ajoa tulee sitten viisi tuntia ja siihen tauot päälle, mutta toisaalta, ehkä sekin on ok. Pidämme vähän pidemmän breikin silloin tulevassa kotikaupungissamme, otetaan vaikka torkut jos siltä tuntuu ja tehdään ruuat ja jatketaan Raumalle. Saattaapa muuten olla, että kaverikekkeritkään eivät vielä loppuneet, onhan noita tälläkin suunnalla, en vaan ollut muistanut. Katsotaan. 

Tänään lähdetään vähän torikirpparille ja sutta kaulailemaan. Eikä tiedä sanoa vaikka illalla tulis lähdettyä vähän juoksentelemaan, alkaa olla poltteet sitä luokkaa, on tullut taukoa liiaksi. Ja urheilumahdollisuudethan tässä leirinnän ympärillä on ihan huikeat. Tuli mitä tuli, mulla on semmoinen kutina, että tästä tulee oikein hyvä päivä. Taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...