Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

perjantai 22. heinäkuuta 2016

Lusto - puunhalaajat, metsäsuomalaiset kaskenpolton lumoissa

Punainen ja vihreä koivu, hieno kontrasti
Tänään on ollut Punkaharju-päivä. En oikein tiennyt, mihin mentäisiin ja mitä tehtäisiin, mutta ongelma jotenkin ratkesi ihan itsekseen, Juniori halusi ihan ensin käymään kirpputorilla, jonka bongasimme tullessa ja kylläpä sieltä sitten pari kirjalöytöä tekikin. Kirpputorin pihasta lähti polku puulajipuistoon ja sinnehän me sitten suuntasimme. Mä en ole koskaan ajatellut, että esimerkiksi kuusia on niin paljon eri lajikkeita, muista puista puhumattakaan. Tällainen puunhalaaja, metsänpeikko oli tuolla henkeä täynnä kuin kaljasaavi, niin valtavasti ihania puita ja puustoja, koko paikka tuntui siltä, että sen on pakko olla täynnä jos jonkinlaisia luonnonhenkiä. Yksi geokätkö meiltä jäi taas löytämättä, koska hyttyset tekivät attentaatin niskaamme, mutta vattuja me syötiin, minkä kerettiin.

Aikamme metsikössä hortoiltuamme päätimme lähteä käymään Lustossa. Paikka on meille kyllä kehuttu, mutta jotenkin en jaksanut odottaa suuria metsämuseolta. Varsinkin jälkikasvun ajattelin pitkästyvän siellä. Katinmarjat! Viihdyttiin mainiosti ja juniorikin yllätti mut osoittamalla kiinnostustaaan niinkin paljon, että poisti koko ajaksi kuulokkeen toiselta korvaltaan ja keskusteli mun kanssa. Meillä oli jopa oikein hauskaa.


Lustossa on tällä hetkellä näyttely metsäsuomalaisista. Se yllätti mut mielen- kiintoisuudellaan. Sain paljon irti mm. kaskenpoltosta ja mua jäi kiinnostamaan, millaista oli se metsäsuomi, joksi kieli muuttui kun kaskeajat levittäytyivän Skandinaviaan. Asiasta pitää ottaa joskus vielä selvää. Pääsinpä mä vielä istumaan aidon kokoisen puuhevosen selkään, perusnäyttelytkin oli saatu mielenkiintoisiksi ja vaikka tällaiselle museonkoluajalle oli paljon tuttuakin asiaa, tarttui hattuun uuttakin tietoa.  Mun tekee oikeen mieli tätä hehkuttaa. Myös hiljaisuuden huone oli valtava elämys. Junioriin puolestaan teki lähtemättömän vaikutuksen Eero Järnefeltin kaskenpolttoa kuvaava Raatajat rahanalaiset -maalaus. Hän ei ollut millään päästä irti maalauksen tytön silmistä, palasi vielä lähteissämmekin sitä katsomaan.


Paljon hienoja puun muotoja
Nyt on ruuanlaiton aika ja huomasin kauhukseni tehneeni pastaa puolelle leirintäaluetta. Jää nähtäväksi syömmekö itsemme hengiltä ja mikäli emme, mihin helkkarin kuuseen tuon lopun laitan. Sen verran on mummun opit päässä, että ruokaa ei roskiin laiteta. Jos käy niin onnellisesti, että pysymme hengissä ja kykenemme yhä omine jalkoinemme kävelemään aterian päätteeksi, oli meillä ajatus lähteä vielä käymään tuolla itse harjulla ja keitellä siellä trangialla ehtookahveet. Ehkä siitäkin reissusta jotain kerrottavaa riittää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...