Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 7. huhtikuuta 2016

Nyte vois vaikka ärsyttää

Sisäinen pilkunviilaajani pakottaa minut jakamaan kanssanne asian, joka saa aivoissani asuvan pienen kielipoliisin aneurysmat soimaan kattoon nousseen verenpaineen tahdissa.

Varmaan jokainen on infantiilissa elämänvaiheessaan lausunut joskus: "än-yy-tee NYT". Joskus perään vielä lisättiin: "ei-vaan-NYT". Tämä kuuluu vähän samaan kastiin kuin "äiitii tuuu ikkuunaaan, tääällää huutaa nönnönnöö", mutta tästä kutsuhuudosta ei sen enempää tällä kertaa. (Paitsi että ihan jäätävää, kun pihalla huusikin sisarukset ja loppu kuuluikin sitten, että " tääällää huutaa nönnönnöö ja nönnönnöö". Vähänkö nyrjähti koko huudosta poljento ihan vinksalleen. Se sattuu päähän.)

Mutta än-yy-tee, asiaan, joka sinällään on hyvinkin lyhykäinen. Miksi on jonkun pakko sanoa "än-yy-tee NYTE! Mikä helvetin nytE? Ei se ole mikään nytE! Se on än-yy-tee-ee NYTE! Paitsi tietysti jos on pakko olla nyte, niin sitten tietty pitää olla än-yy-tee-ee. Mutta silloinkin menee rytmi aivan vituralleen, ja kuten jo mainittua, se ottaa vahvasti ohimoon, jos omistaa sentyyppisen ohimoiden välisen sisällön kuin allekirjoittanut tässä.

Että ihan on än-yy-tee NYT. Voi säästää sen ylimääräisen e-kirjaimen johonkin tähdellisempään paikkaan. Vaikka semmoiseen, johon kevätaurinkokaan ei liiemmin pilkistele. Ei muuta. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...