Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Se oli siihen aikaan, kun Jane joulupuuron olueksi muutti

Näin esiteinin äitinä on muutamaan kertaan tullut jo pohdittua, milloin koittaa se päivä, kun tämä tällä hetkellä vielä lapsuuden ja nuoruuden helvetillisessä ristiriita -infernossa elävä pubertantti alkaa suoltaa mulle mitä käsittämättömintä guanoa jälkiensä peittämiseksi. Pohdin myös, pystyykö mukula viilaamaan mua linssiin ihan kuus-muna vai kärähtääkö välittömästi. Olen muistellut omaa, ei niin auvoista, teini-ikääni ja tullut siihen tulokseen, että vaikka sitä nuorena neropattina kuvitteli voivansa kusettaa kotoväkeä, olen tainnut itsekin jäädä kiinni monesta jutusta lähes kaikista tyhmäilyistäni. Mitä kertoo minusta, että tekemisiäni enemmän hävettää se, miten surkea valehtelija olin ja miten hävettävissä määrin tulin tuolloin aliarvioineeksi vastapuolen älykkyysosamäärän.

Tupakka ja alkoholi taisivat olla ne suurimmat valehtelun aiheet. Monesti ihmettelin, ja mun teiniegoani suuresti ärsytti se, kun tulin joskus kotiin oikeasti hyvässä kunnossa, kiltisti esim. vain leffassa käyneenä. Eikös silloin tultu eteiseen vastaan ja henkeä haistelemaan. Pidin tuota ärsyttävänä kyyläämisenä ja turhasta syyllistämisenä. Nyttemmin olen ymmärtänyt, että selvispäin osasin tulla kotiin pitämättä suurtakaan meteliä, kun taas konttauskoomassa kotiutuessa vanhukset tasan varmasti kuulivat muutenkin, mikä illan agenda oli ollut. Siinä ei paljon hengenhaisteluita tarvittu, kuuloaisti riitti oikein mainiosti, koska tottahan piti itselleen suhista ja kuiskia: "Shhhhhh.... oo ny hiljaa, etteish ne sherää!" Kuiskia, juu näin on. Vessan peilille oli hyvä myös haashthella illan khuulumishet.

Kerran istuimme ystävän kanssa joulun välipäivinä paikallisessa räkällässä, siellä kun kauppa kävi, vaikka "paperit jäivätkin kotiin". Tuopposia tuli kumottua useampia, mutta olo alkoi olla huono, niin huono, että oli pakko lähteä kotiin, vaikka pilkkuun oli vielä muutama tunti. Kotiovesta sisään ja suoraan vessaan laattaamaan. Alta aikayksikön vessan ovella seisoi tuomion enkeli tivaamassa Mattia ja Teppoa lainaten, missä sitä ollaan oltu. "Noh, oltiin M:lla ja shyötiin shiellä loput joulupuurot. She oli varmashti jo mennyt pahakshi." Enkeli lausui minulle vähemmän enkelimäisen lakonisesti: "Jaa, ai niillä syödään jouluna olutpuuroa!" Gosh! Käry kävi! Ja kävi kyllä useamminkin, mutta suurimmasta osasta ryyppyreissuja onnistuin luikertelemaan kirjaimellisesti selville vesille.

Tupakanpoltto ja siitä kärähtämiset ansaitsevat ihan oman lukunsa, mutta sitä vaan mietin, että kehittyvätkö mukulat vuosikymmen vuosikymmeneltä paremmiksi valehtelijoiksi vai tyhmeneekö aikuinen todellakin vuosien myötä ja nielee miltei kaiken, mitä nöösi kirkkain silmin ikinä keksiikään tilittää puuronsyöntireissujensa jälkeen. On vaikea kuvitella, että olisin itse niin höynäytettävissä, mutta mene ja tiedä, ehkä joku kusetusgeeni muuntuu ihmiskunnassa niin, että loppua kohden mentäessä on valvovan silmän harmaakaihi muuttuu lopulta umpisokeudeksi. Pitänee alkaa surffailla nuorisopalstoilla odotellessa ensimmäistä valvovasilmälääkäriksi valmistuvaa porukkaa lääkiksestä. Korkeammat voimat minua puupäisyydeltä suojatkoot!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...