Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

lauantai 28. joulukuuta 2013

Picea abies e contact dermatitis eli kuusen tuoksua, oksien havinaa ja pari tuubia kortisonisalvaa

(Varoitus sarkasmisokeille: Tekstin jokainen sana on huolellisesti marinoitu itse valmistetussa, puhtaassa sataprosenttisessa suomalaiskansallisessa natriumglutamaatittomassa sarkasmissa. Mikäli valmiiksi marinoidut asiat eivät ole "sun juttu", hyppää yli.)

Lupasin vuosi sitten muksulle, että tänäjouluna meille hankitaan ihan oikea, iso kuusi. Koska haluan joskus taputtaa itseäni olalle hyvästä äitiydestä, sai mukula kuusensa. Minä sai sen sijaan ihottumaa käsivarsiini, oikeaan pohkeeseen ja naaman sen kirotun risun halailusta ja siirtelystä. Piti kai sille vielä näyttää leukuakin, että sain sen survottua jalustaansa, jota sitäkin piti metsästää ympäri sukua. En käsitä. Kukaan ei laita nykyään kuusta, mutta jalkaakaan ei keltään löydy. Aina ne on annettu "jollekin" ja kuitenkaan jollekilla ei ole kuusta.

Tuo helvetin jolukasvis köyhdytti mua 35 eurolla, oikeesti, kolkytäviis! Onhan se nätti ja tuuhea. Ei parane samassa lauseessa mainita niiden muotopuolien kanssa, mitä oon metsästä joskus valinnut. Mutta silti, kolmekymmentäviisi, en pääse yli siitä.

Päätin sitten, että jos tommonen härpäke piti ostaa tämän kaupallis-kristillisen hapatushumputuksen symboliksi tiputtamaan lattialle niitä sikateräviä ikilehtiään, niin saa kyllä palvella samaan rahaan vähän laajemminkin. Hapatushumputusahdistuksesta pääsin, kun muistutin itseäni kuusen pakanallisesta alkuperästä ja symboliikasta, mutta nuo neulaset... Mikä helvetti siinä on, että ikinä en ole nähnyt yhtäkään neulasta kovalla lattialla pystyssä, mutta jos yritän edes salaa hiljaa hiipiä kolmen metrin säteellä tuosta puusta, asettuvat neulaset välittömästi pystyyn mun sukkieni pohjiin. Miten se tapahtuu?

Oli miten oli, neulasilla tai ilman, saa kuusi täyttää yksipuolisesti solmitun sopimuksen ja sulostuttaa elämäämme ensijouluun asti. Lähiviikkoina hän aloittaa urakkansa parvekkeella. Se on katsokaas niin, että jos mä joudun persnahastani repimään 35 euroa, otetaan siitä kaikki irti. Vaikka alkaisi silmäluita kolottaa tuo kuusenraasku, niin on ja pysyy. Siinä on nyt sitte laskiaskuusta, pääsiäiskuusta, vappu- ja äitienpäiväkuusta, on Lönnrotin päivän kuusta ja Europpa-päivän kuusikin. Ja koristeet saa muksu laittaa aina teeman mukaan. Minä sitten jännityksellä odotan, mitä hienoa koristusta esim. kekrikuusemme ja itsenäisyyspäiväkuusemme saa uljaana oksistossaan kantaa. Paitsi kaatuneiden muistopäivänä, silloin ei kanna uljaana vaan vaaterissa tietenkin. Ehkäpä jaan tämän alkavan vuoden hauskan, uuden perhetraditiomme myös teidän kanssane. Arvaan, ettette malttaisi millään odottaa.

Jos muksulla intoa riittää, hankin hänelle toki myös ensivuonna tällaisen kivan harrastekasvin.


christmas tree by benefit of hindsight
christmas tree, a photo by benefit of hindsight on Flickr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...