Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 10. tammikuuta 2013

Mielenrauhaa pullotettuna

Maanantaina kassajonossa pisti kaupan kylmäkaapista silmääni vähän erinäköinen pullo. Puhtaanvalkoisessa putelissa myytiin "mielikylpyä", Mind Spa. Koska jono eteni, nappasin pullon ostosteni joukkoon, koska tätähän pitäisi syynätä vähän tarkemmin.

Etiketti lupasi sisällön olevan rentouttavaa juomaa ja koska saatoin pikkuruisella maalaisjärjelläni päätellä, ettei litku ainakaan sisällä mitään bentsoja, voitti pikkuruista aika paljon valtaisampi uteliaisuuteni ja halusin ehdottomasti tietää, mitä tuo rauhoittava aine voisi olla. Toinen lupaus oli, että tuote ei sisällä sokeria. Seurasi hälytyskellojen kilkatusta. Olisin voinut lyödä siltä seisomalta vetoa, että jotain sokerin korviketta oli tarjolla eikä se varmaankaan olisi mitään luonnollista. L-teaniinin kuuluminen sekoitukseen ei kiinnittänyt sen enempää huomiotani, mutta lisäksi luvattiin, tadaa, mielenrauhaa. Kukapa ei tavoittelisi mielenrauhaa. Halusin ehdottomasti tietää, millä nimellä tai e-koodilla mielenrauhaa oli juomaan lisätty.Otin huikat pahimman janoni sammuttamiseksi ennen syynäysoperaatioon ryhtymistä ja tein päätelmän, ettei mielenrauha suun kautta nautittuna ainakaan ole järin miellyttävä kokemus. Mutta eikös lääkkeen tulekin maistua pahalta? Ehkä tähän tottuisi, jos lopputuloksena on syvä tiedostamisen ja rauhan tila. Lähempi tarkastelu osoitti, että olin ostanut muovipullollisen lähdevettä, johon oli lisätty sitruunahappoa, säilöntäaineita (e202, e211), makeutusainetta (asesulfaami k) sekä sitruunamelissa- ja kamomillauutetta.

E202 "Sorbiinihappo ja sorbaatit aiheuttavat bentsoehapon tapaan ei-allergista kosketusnokkosihottumaa iholle joutuessaan. Sen sijaan näyttöä siitä, että se syötynä aiheuttaisia yliherkkyysreaktioita, ei ole." Ok, iholle ei siis kannata mennä lotraamaan kosketusihottuman pelossa. Onneksi en ostanut tätä kasvovedeksi. Ja kaikki muut elimistön osat, kuten limakalvot suussa ja nielussa eivät siis voi reagoida? Justiinsa.

E211 "Natriumbentsoaatti voi aiheuttaa yliherkkyysoireita ja esimerkiksi kurkun kutinaa hengitettynä. Yhdessä E300 askorbiinihapon (C-vitamiini) kanssa E211 voi muodostaa syöpää aiheuttavaa bentseeniä, jos elintarviketta säilytetään korkeassa lämpötilassa tai valoisissa olosuhteissa pitkään. Lisäksi on epäilyjä, että pelkkä natriumbentsoaatti voi sellaisenaan vaikuttaa mm. DNAhan." Kuulostaapa rauhoittavalta.

E950 "E950 asesulfaami K on keinotekoinen makeutusaine. Tämä makeutusaine on kaloriton ja se on noin 200-kertaa makeampaa kuin sakkaroosi. Asesulfaami K:ta on epäilty aiheuttavan karsinogeenisiä vaikutuksia, mutta tutkimuksissa ei ole löytynyt suoraa näyttöä tämän vaikutuksesta kasvainten syntyyn. Joissain tutkimuksissa on löytynyt yhteys insuliinin tuotantoon, joten tämän lisäaineen kohdalla lienee syytä seurata uusia tutkimustuloksia ja harkita lisäaineen välttämistä." Mieleni rauhoittuu entisestään (toisin kuin vatsani, joka mekkaloi entistä enemmään kaikkien makeutusaineiden vaikutuksesta).

Jäljelle jää sitruunamelissa ja kamomilla. Sitruunamelissa ei voi olla se taianomainen mielenrauhan tuoja, koska sitä olen käyttänyt ajoittain paljonkin. Sen täytyy siis olla kamomilla. No, tottahan sitä sanotaan, että kamomillalla on rauhoittava vaikutus, mutta tohdin epäillä, että sen avulla ihan mielenrauhan löytäisi. Vahvistin arviotani muistelemalla erästä kamomillateetä ryystävää hermokimppua. Ja mikä riemukkainta, olen kamomillalle allerginen. 

Mikä siis tämän litkun funktio oikeasti on? Vettä, lisäaineita ja sitä mielenrauhaa? Kaadoin kurkkuuni loput pullon sisällöstä ja kävin nukkumaan odotellen jotain anafylaktista nirvanaa. Sitä ei koskaan tullut. Ihottumaa tuli (veikkaan kamomillaa pääsyylliseksi). Onnekseni heräsin sentään vielä seuraavana aamuna uuteen rauhattomaan päivään. Kippis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...