Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

maanantai 10. joulukuuta 2012

Ylikehittynyttä sarkasmia sekakäyttäjä-mummun seurassa

Mä olen joskus ennenkin kirjoittanut ja maininnut mummustani, joka on aivan huikea tyyppi. Mummun huumorintaju on ihan pettämätön ja sävyltään ihan yhtä musta kuin mullakin. Mummussa asuu pieni anarkisti ja sitä huvittaa se, miten tietyn tyyppisissä ihmisissä voi aiheuttaa pahennusta ja muita reaktioita ihan pikkuasioilla. Yksi aivan loistava esimerkki on sen "retkipullo". Mummulla on aina vettä mukana, jos vaikka iskee yskänkohtaus tai pitää ottaa lääkkeet. Kun mummu kulki vielä enemmän junilla ja busseilla, sillä oli aina mukana puolenlitran muovinen kossupullo, josta se hörppäsi vettä, joskus isonkin kulauksen. Hahaa! Ne ilmeet lähellä istuvien naamalla! Mummu tajusi hyvin, mitä muut ajattelivat, siitä huolimattaa, tai no, ehkä juuri siksi se teki noin.

Nyttemin mummu ei enää näe juuri mitään ja kuulossakin on toivomisen varaa. Käyn joskus sitten kaverina lääkärillä ja apteekissa ja mummu käskee mm. farmaseutin puhua suoraan mulle. Reilu kuukausi sitten meillä oli ihan erikoisen hauska apteekkireissu. Mummu istui tuolilla ja mä istuskelin rollaattorin päällä niskatukeni kanssa. Mä joskus ärsyynnyn, kun vanhemmille ihmisille puhutaan niin alentuvasti, ihan kuin ne olis jotain jälkeenjääneitä. Tästä syystä laitoimme mummun kanssa hyvän shown taas pystyyn.

Tällä kertaa farmaseutti totesi, että reseptejä onkin paljon. Sanoin sille kirkkain silmin, et joo, mummu on vähän tommonen sekakäyttäjä, et koitan kattoa, että annostukset menee suurin piirtein oikein. Oli vaikea tulkita, mitä farmaseutin ajatuksissa liikkui. Hyvin sillä kyllä piti pokka, pisteet siitä. Hiukan sillä ilme värähti, kun se jostain lääkkeestä sanoi, että sen kanssa ei sitten sovi alkoholi. Mainittakoon, että mummu ei juuri tärpättiin koske, saattaa se juhannuksena ottaa perinteisen napsun ruuan kanssa, mutta siihen jää. Sanoin mummulle kovaan ääneen siinä sitten, et siinäs kuulit, että koitas nyt sit alkaa vähentää sitä ryyppäämistäs. Mummua nauratti, farmaseutti oli hämillään. Ihan paras kohta sillä reissulla oli, kun apteekin täti kävi sitten multa tivaamaan, että onko hänellä (mummulla siis) sellainen säiliö, jonka kautta nämä astmalääkkeet on parempi hengittää kauhkoihin. Kerroin, että toki on, mutta me oomme katsoneet paremmaksi mummun huonon näön vuoksi, että mä annostelen ne aerosolitkin suoraan dosettiin ja mummu vetää ne sitten sieltä. Aijai, se tädin ilme, ihan huikea! Harmitti, etten voinut kuvata sitä. Mummu hihitti vieressä.

Koitin samalla kurkkia, painaako se farmaseutti jo jotain vartija-nappulaa pöydän alla, mutta päästiin me poistumaan ihan rauhassa sitten kuitenkin. Mutta oli meillä hauskaa ja samalla mukava antaa jotain keskustelunaihetta kahvitauolle apteekkiinkin. Tää oli varmaankin niitä hetkiä, joita sekä minun, että mummun elämään mahtuu paljon: "Kun sarkasmisi on niin kehittynyttä, että ihmiset todellakin luulevat, että olet tyhmä." Aijai, siitä jos jostain ihminen nauttii ja kun löytää hyvän kaverin, ei sukupolvien välinen kuilukaan jarruta menoa lainkaan. Mun mummu on vaan niin rautaa!

1 kommentti:

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...