Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 20. joulukuuta 2012

Lämmintä talveksi muinaisille kädellisille

Kolme vuotta olen ollut aikeissa laittaa uudet tiivisteet oviin ja ikkunoihin. Aina se vaan jää ja kun on riittävän kylmä, jotta ongelman huomaa, on samalla liian kylmä niitä alkaa vaihtaa. No, lisää lämmintä vaan päälle, jos vähän paleltaa ja justiin tänään sattui paleltamaan. Revin kaapista ensimmäisen käteen osuneen "lämpöpuvun" ja intin nallepukuhan sieltä valikoitui. Hyvä puku noin lämmön puolesta vallan onkin, mutta tuo kokosysteemi on täysin järjenvastainen.

Jos housut on sopivat vyötäröltä, on lahkeen mitta kaavoitettu lämmittämään leikki-ikäisiä pygmejä. Jos taas valitsee sopivan mittaiset lahkeet, tulee hankkiutua raskaaksi, mielellään suoraan vähintään johonkin seitsämännelle kuulle tai sitten pitää äkkiä alkaa juoda gallonoittain kaljaa. Jos taas vatsaa ei saa kasvatettua tarpeeksi, pitää vyötärönauhaan leikata viillot, jotta housut eivät kiristäisi kainaloista ja tästä syystä saisi hengenahdistusta tai rytmihäiriöitä. En tiedä millainen helvetin persjalkainen tarvitsisi olla, että nämä jotenkin istuisivat.

Entäs toi takki sitten? Jos ylätorso saa suojakseen sopivan kokoisen vaatteen, on hihoja noin seitsemän metriä liikaa. Onhan se tietty kätevää, koska paremman puutteessa tästä voi reissulla virittää vaikka pyykkinarun puiden väliin. Muuten taas ei ole kovin kätevää, koska tapaturmien vaara lisääntyy merkittävästi hihoihin alituiseen kompastellessa. Puolustusvoimathan voisivat hankkia pientä lisätienestiä ja myydä nämä yläosat mielisairaaloihin. Potilaalla on lämmin ja lepositeet on kätevästi samassa paketissa. Erityisrauhoittelua tarvittaessa hihat voi näppärästi kääräistä neljään kertaan vähän isommankin potilaan ympärille. Hyvänen aika, tämä takki on varmaankin suunniteltu jollekin muinaiselle Homo habilikselle.

Ellei kaavoitusta ole kustannussyistä mahdollista muuttaa, ehdotan, että kielletään nallepuvusta puhuminen ja siirrytään eksaktimpiin ilmaisuihin nallepakkopaita ja nallecaprit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...