Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

perjantai 12. lokakuuta 2012

Nyt loppuu nai... eiku mainoskatko!

Tiedättekö, mistä tietää olevansa tylsyyskuoleman partaalla? Minäpäs pikkuisen teitä valaisen. Ennusmerkkejähän on monia, kuten esim. äärettömän huonojen tv-ohjelmien ketselu ja jopa niiden tallentaminen digiboksille, pipojen ompeleminen lapsen vauva-aikaisista mari-paidoista, pussukoiden ompelu vanhoista karkkipapereista ja valokuvien irrottaminen albumeista niiden kiinnittämisen sijaan. Mutta se lopullinen niitti on se, kun huomaa kynnet verillä raaputtavansa tiukkaakin tiukemmin ulko-oveen teipattua Ei mainoksia, kiitos -lappusta irti. Silloin ei oikeesti mene enää hirveen lujaa.

Mistäs moinen innostus? Noh, satuinpa tänä aamuna näkemään tutut kasvot meille kulkeutuneessa paikallislehdessä. Ei se kyllä mulle mitään puhunut, ei edes morjestanut, puhumattakaan, että olis käynyt juttusille saikkuunsa pökähtyvän toipilaan kanssa. Mutta siinä toivossa, että näkisin tuttuja lisää, mä päätin nyt ottaa vastaan tuon kaiken paperisaasteen. Ehkäpä kohta alan ommella sanomalehdistä jotain kierrätysretonkeja. Ei ei, sitten oikeesti, viekää jo saunan taa. Samaan osoitteeseen, jos kajoan kahvipakettiaskarteluihin. Sitäpaitsi mä inhoan käsitöitä, mä oon niissä maailman huonoin ja silti mä niitä täällä kiroillen puksaan. Kertoo omaa kieltään sekin.

Koska mulla yleensä kaikki tapaa mennä vaikeamman kautta, ei ollut aikanaan tuon mainoskieltolappusenkaan laatiminen ihan helppoa. Löysin netistä tulostettavaksi kivan luontoaiheisen plakaatin ja justiin sen aivan ehdottomasti oveeni halusin. Rämps! Tulostin sen. Mutta oho, mitä lukikaan lehdykkäisessä, jota jokin aika takaisin eronneen, villejä sinkkuaikoja elävän naisihmisen kädet pitelivät. Ei ollut ihan asetukset kohdillaan tulostimessa, (koska en myöskään ole mikään bittinikkari tai propellipää). Jumalauta! Siinä lapussa luki "nainoksia kiitos!" Autch!

Muutaman kirosanakimaran jälkeen onnistuin tulostamaan oikeanlaisen lappusen, mutta kyllä tuli hirnuttua, kun mietin postipoikasen ilmettä alkuperäistä lappua tavaillessaan. Oliskohan se soittanut ovikelloa ja ottanut riskin miettien, minkälainen epätoivoinen luuska tulee avaamaan oven. Epätoivoisuudestahan tuskin on epäilystä jos "nainoksia" pitää oikein ovikyltin kanssa anoa.

Nyt ei ole ovessa mitään lappua. Hetken jo harkitsin alkuperäisen liimaamista oveen, muttä nääh, ei jaksa. Otan ajanvietteni nyt kuitenkin tällä haavaa mielummin niistä mainoksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...