Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

lauantai 13. lokakuuta 2012

Musiikin värähtelyjä kipeissä lihaksissa

Ystävät veivät mut eilen kuuntelemaan Saara Aaltoa. Oli melkoinen elämys monella tapaa. Kuuntelin lähestulkoon koko keikan silmät kiinni. Ääni oli aivan mieletön, niin puhdas ja kirkas, että silmät kiinni saattoi olla vakuuttunut siitä, että musiikki tuli tallenteelta studiokäsiteltynä. Vaan ei, siinä tuo siro, kaunis nainen seisoi lavalla eikä mun päähäni edelleenkään mahdu, miten tuollaisesta tyttömäisen hennosta naisesta lähtee tuollainen ääni.

Mun piti tosiaan vain sulkea silmät ja antaa äänen tulvia itseeni. Saavutin todella rennon olotilan. Tunsin, miten Saaran ääni resonoi kipeässä kehossani. Keskityin tarkkailemaan missä kohtaa kehoa minkäkin korkuiset ja voimakkuuksiset äänet tuntuivat. Parhaalta tuntuivat äänet, jotka resonoivat hartioiden seudulla, se tuntui kuin äänihieronnalta, ihan oikeasti. Se jopa rentoutti kipeää niskaani. Vaikka olen aina kuunnellut musiikkia paljon ja käynyt keikoilla ja konserteissa, en ole ennen kiinnittänyt tähän huomiota näin tarkkaan. Ehkäpä Saaran muusiikin rauhallinen tyyli antoi siihen tilaisuuden.

Nauttiessani äänimaailmasta silmät ummessa, alkoi mun silmissä pyöriä värejä ja kuvioita. Se on yks siisteimmistä fiiliksistä, sen saavuttaa usein istuessaan pitkään itsekseen ihan hiljaa tai sitten vähän ennen uneen vaipumista, kun on jo hyvin rentoutuneessa tilassa, mutta ei kuitenkaan vielä ihan horroksessa.

Tuntui uskomattomalta, että tuon luokan artisti esiintyi eilisen kaltaisessa "pikkukuppilassa", koska tuo ääni ja tulkintataito kuuluvat johonkin aivan muualle, suurille lavoille ympäri maailmaa, mielestäni. Esiintymispaikka ja esiintyjä eivät jotenkin kuuluneet samaan maailmaan, siitä syntyi hauska, vähän epätodellinen kontrasti. Oma kontrastinsa oli myös Saaran esiintymisessä ja sitten välispiikeissä. Upea ääni ja eläytyminen vaihtuivat kappaleiden välissä tyttömäisen pirtsakaksi olemukseksi ja taas uuden kappaleen alkaessa esiintyjän olemus täytti koko lavan säteilyllään. Vähäisimpiäkään diivan elkeitä ei ollut nähtävissä vaikka noilla lahjoilla niille olisi jo vähnä oikeutustakin. Ihana ilta, kauniita melodioita ja puhuttelevia sanoituksia. Kiitos Saara!


1 kommentti:

  1. Lauluääni on Saaralla ihan uskomaton, jollekin livekeikalle on pakko päästä katsomaan. Ihmetyttää ettei ole edelleenkään päässyt täysin läpi... Hauska yksityiskohta oli sekin, että noin ½ tuntia ennen kuin julkaisit juuri tämän kirjoituksen, törmäsin hänen yhteen videoonsa Youtubessa. En ollut edes kuullut hänestä aikaisemmin, ei tule paljoa katsottua tv:tä ;) CD läksi tilaukseen samantien. Eka cd muuten jonka olen ostanut varmaan 10 vuoteen...

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...