Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Suomi-turnee 2012, epilogi

Pitkin kesäreissua mä laitoin mieleen asioita, jotka on hyvä muistaa seuraavalla reissulla. Lähinnä sellaisia asioita, että mitä meillä oli liikaa, mitä oli liian vähän, mikä toimi, mikä ei.

Vaatteita meillä oli tälläkin kertaa liikaa mukana. Tosin, jos kelit olisivat olleet helteisemmät, luulen, että juuri riittävästi olisi ollut rättipuolta mukana. Joka reissullahan ei ole mahdollsita pyykätä, kuten tällä kertaa. Mutta ainakin tuli kartoitettua ne suosikkivaatteet, ne jotka laittaa mielummin vaikka vähän likaisina ylleen sen sijaan, että vaihtaisi ne puhtaisiin. Kenkiä meillä oli mukana aivan liikaa. Crocsit, lenkkarit ja saappaat olisivat riittäneet oikein mainiosti. Päällysvaatettakin oli liiaksi, mutta sitä kun ei ollenkaan voinut tietää, minkälaiset säät meitä odottaa. Ennalta kun asiaa tutkin, oli luvassa vain kylmää ja sateista. Lopulta onnistuimme suurelta osin välttämään juuri nuo alueet.

Viimevuonna meillä oli matkassa useampi makuualusta, tällä kertaa vain yksi kummallekin. Tämä toimi, koska meillä oli kummallakin tällä kertaa matkassa kaksi makuupussia, mikä ei osoittautunut ollenkaan huonoksi vaihtoehdoksi. Toinen pusseista oli alla pehmikkennä. Kevyemmillä pusseilla sai muutamana yönä ihan oikeasti palella. On eri asia selviytyä jossain hevonkuusessa tai vastaavasti viettää mukavaa perhelomaa. Siispä ensivuonna jatkamme kahdella pussilla päätä kohden. Itselläni on Varustelekasta hankittu pussikokonaisuus, joka koostuu ohuesta ja paksusta pussista. Lisätietoja tuon linkin takaa. Nyt tiedän, että jos on lähdettävä liikenteeseen vain yhden pussin kanssa, valitsen mukaan sen paksumman.

Tytön ajanvietevarustusta kevensimme viimevuodesta ja tämä määrä olikin ihan riittävä. Ruokaa meillä sitten olikin taas mukana aivan liikaa. Omat rajoitteensa tuo tietysti kylmäsäilytystä vaativat tuotteet. Meillä oli matkassa tupakansytkärillä toimiva kylmälaukku. En tuuleta sen puolesta. Se ei juurikaan ole tavallista kylmälaukkua kummempi. Pitää ehkä kylmäkallejen kanssa tovin verran kylmempänä kytkettynä, mutta ei jäähdytä. Ei tule matkaan mukaan ensikerralla se. Sen sijaan mä tuuletan soijarouheen puolesta. Ihan arkielämässäkin se on meillä käytössä. Tumma ja vaalea ruohe kun ovat mukana, on "kanaa", "kalaa" ja "lihaa" saatavilla aina tarvittaessa eikä tarvitse miettiä pilaantumista.

Matkalla mä koin pientä sisäistä ristiriitaa tavaran paljoudesta, oli retkipöydät ja tuolita, uimalelut ja ties mitä. Välillä oli vaikea sopeutua siihen, että nyt ei olla metsäretkellä. Mun sisäinen eräuskottavuuteni kärsi. Mutta hätäkös meillä, aikuinen ja lapsi, seitsemän hengen auto ja hyvä mieli. Jos sitten vaikka vähän liikaakin tavaraa. Sen neuvon kuitenkin annan, että pakatessa asetelkaa tavarat niin, että varmasti tiedätte mitä mistäkin löytää, vaikka silmät kiinni. Niin mäkin pakkasin. Mutta se toinen pykälä tästä neuvosta kannattaa myös täyttää. Ehdottomasti kannattaa pitää ne tavarat samalla tavoin koko reissun ajan, vaikka ei aina oikein jaksaisikaan. Kun tavarapaljous räjähtää, mitään ei löydä, tilaa menee tuplasti ja se purkaminen ja järjestäminen jälkikäteen, o-ou, siihen mulla ei ole sanoja. Kokeilkaa, jos tämänkin kuvan jälkeen vielä rohkenette. Tätä kaaosta purkaessani tuli yksi talon lapsista kysymään: "Täti, muutattekste?" Leukapieleni saivat lujaakin lujempaa treeniä.


Nyt on siis paketoitu tämä kesälomareissu monia kokemuksia rikkaampana. Jos vielä jotain kohdevinkkejä annan, niin Eva Ryynäsen ateljee on todella upea paikka, Nurmeksessa Hyvärilän matkailu- ja nuorisokeskus saa meiltä kiitokset, samoin Pietarsaaressa leirintäalue Joutsen. Kumpaakaan en silti suosittele kovaa menoa kaipaaville. Rauhallisia paikkoja molemmat, joista löytyy kaikki tarvittava. Joutsen oli vielä Hyvärilääkin pienempi, mutta oli juuri sitä, mitä siinä kohtaa kaipasimme. Ehdottomalle nou-nou listalleni pääsivät edellisessä postauksessa mainittu Wasalandia sekä Kolin Future Freetime -leirintä, johon emme edes jääneet, sitä paljo luotaantyöntävältä paikka tuntui.

Ensivuonna taidetaan pysytellä etelä- ja kaakkois-Suomessa. Jää nähtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...