Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 9. elokuuta 2012

Sirkuspelle Hermanni palaa Roviolla

Kukapa meistä 70-luvun lapsista voisi oikeasti unohtaa ihanan Pelle Hermannin, joka Veijo Pasasen kehossa opetti meille tenaville hyvää käytöstä, moraalisääntöjä ja oikeita toimitatapoja. Naapurinaan hänellä oli Taikuri Max, etäisen mystinen, joskus vähän pelottavakin hujoppi, liekö joku Batmanin pikkuserkun kaima. Ja ihana Sylvia-neiti, jota pellepolo koitti saada nurin siinä koskaan onnistumatta. Ja Äitiliini plättyineen ja mantsikkamollukoineen, tuo hahmo, joka lämpöä huokuen seisoo lähtemättömänä kuin tuonelan varjo aikamiespoikansa takana sukkia parsien, varmaan perunatkin kuorien. Tietenkään ei voi unohtaa myöskään fallossymbolinomaista Kepakkoa, joka teki Hermukalle kepposia ja useinkin määräsi tarinan tahdin. Tuttua tarinaa...

Kuva sivulta  http://80luku.suntuubi.com
Noh, meillä täällä on lapsiperheiden kesälystipaikkana juuri tuolle lapsuuteni sankarille pyhitetty leikkipuisto. Pellepuistossa pitää käydä viettämässä aikaa, muuten on mädännäinen ideaaliperheiden omenakorissa. Mutta maailma muuttuu, eikä Hermannin taru jaksa enää haudan takaa viehättää virtuaaliaikamme vesoja. Kauhukseni huomasin Pellepuiston kupeeseen nousevan kiukkutipujen luvatun maan. Mukulat on aivan liekeissä siitä. Jee, Angry Birdsit! Nuo tiput voisi mun puolestani vaikka hmm.... polttaa Roviolla. Mutta näin on vaan päässyt käymään, sotaisat luontokappaleet ovat piesseet Pelle-rievulta silmän mustaksi.

Jäin vielä miettimään, mikä on jatkossa Pellepuiston maskotin, Viksu-mustavariksen kohtalo. Aikovatko Birdsit nyt ottaa senkin hengiltä, vai käyköhän niin, että Viksusta tule sika-militaristi ja se hyppää vieraan leipiin tuohoamaan lapsuuttani. Sietäisi saada Kepakosta.

Kuva sivulta www.pori.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...