Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

tiistai 14. elokuuta 2012

Onnea ja kiitollisuutta keskellä arkea

Onni, ihan just tässä nyt. Mitä siihen tarvitaan? No, mitä milloinkin. Tänään sen starttasi hedelmällinen keskustelu, jota olin pitkään jo hautonut ja nyt onnistuin esittämään näkemykseni ymmärretäävästi. Ainakaan mulla ei ole syytä muuta olettaa.

Mun onneni kostuu nyt jus tässä hetkessä pienestä hengäähdystauosta, jonka maailman paras entinen anoppi mulle tarjosi viemällä juniorin ihastelemaan koiranpentulaumaa. Kesän ekasta jätskitötteröstä retkipeitolla nautittuna, pallo salmiakkia, toinen pistaasia, ovat omiaan lisämään iloon tunnetta. Suulperi paistaa, vähän se vielä tarttuukin, tosin tarttuminen ei johdu ihon laadusta vaan sytostaatista, liekö se sitten sitä muodissa olevaa kemiallista rusketusta? Ehkä.

Suurta iloa suo myös mukaan otettu koskeuspyyhepaketti, jonka sisällön turvin saan itseni ja vaatetukseni näyttämään taas säädyllisiltä jäden jäljiltä. Kahviakin mulla tuossa on, ja tupakkaa, jos ei nyt ihan mielin määrin niin riittävästi kuitenkin,

Simmarit on alla jo valmiina ja pyyhe mukana, jos vaikka pulahtaisi joen pyörteisiin. On vettä, on vissyä, on kamera, on lötköpipo, on kesävarpaat. On kirjoja, monta. En mä niitä kaikkia aio tässä lukea, mutta sopiipa päättää fiiliksen mukaan. Löytyy Mika Kuljun Raattentie - talvisodan sankaritarina, Niilo Lauttamuksen Hiljaiset sotilaat, Deb Shapiron Kehosi paljastaa mielesi, Judith Orloffin Emotionaalinen vapaus, Chopra- Ford - Williamsonen Varjominä, Reino Lehväslaihon Sissit, Tae Hyen Suomalainen Zen-opas ja Eckhard Tollen Läsnäolon voima. Että siitä valiten.

Mä nautin auringosta ja sen lämmöstä. Tätä ei enää paljon ole tarjolla, väittäisin. Ja mä makaan täällä vasten sitä maata, joka valmistautuu imemään kesän voiman talvivarastoon antaakseenn tilalle taas jotain muuta, jotain mistä siitäkin saa olla taas kiitollinen.On hienoa olla vain tässä, monikerroksisessa kaikkeudessa, osanen kaikkea olevaa.

1 kommentti:

  1. SS-joukkoihin osallistunutta Niilo Lauttamusta lukiessa, aivan triviaali tieto on että ampui kännipäissään itseltään kasvot pois. Eli vielä neljä vuotta sen jälkeen.

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...