Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

perjantai 17. elokuuta 2012

"Kaikki oudosti irti on, kiinni sain sudenkorennon..."

Viime tiistaina, edellisen postaukseni jälkeen nautiskelin loppukesästä ja ajattelin niitä, näitä. Äkkiä polvelleni lensi sudenkorento. Normaalisti olisin hätkähtänyt ja häätänyt sen pois, mutta nyt tuntui siltä, että antaapa tuon istahtaa tuohon. Jälkikäteen kaivelin netistä, mitä lajia tuo korento oli ja päädyin siihen tulokseen, että melko varmasti kysymyksessä oli punasyyskorento. Saatan toki olla väärässäkin, korjatkaa ihmeessä, jos teillä on asiasta parempaa tietoa. Mä en ole koskaan ollut mikään ötökkähifistelijä. Yöks, päinvastoin. 
Kysyin korennolta, oliko sillä asiaa. Hassua, ihan kuin se olisi nyökännyt. (Okei, nyt mä saan lopullisesti hullun leiman otsaani. :D ) Juttelin sille hiljaa pitkät pätkät, en edes huomannut ihmisiä ympärilläni. Aivan kuin korento olisi oikeasti kuunnellut. Sen siivet värähtivät välillä, pää nyökkäili ja ruumis liikahteli vähän. Välillä korento lensi pienen kierroksen ympärilläni ja laskeutui taas polvelleni, täsmälleen samalle kohtaa kuin aiemmin. Kysyin siltä, mitä se tuli kertomaan. Ikävää vaan, että se ei osannut puhua mun kieltäni. Tuo korennon tapaaminen jäi pyörimään mieleeni ja kaivelin esiin, mitä sudenkorennoista voimaeläimenä sanotaan. Pääteemoiksi on määritelty huolettomuus, keveys ja illuusio. Sanotaan, että sudenkorento on elementaalien kanssa kommunikoiva, muutoksen esenssin omaava taikavoimainen uniaikaan lentelijä. Parantava voima, joka sudenkorennossa on antaa viitteen siitä, että elämää tulisi tarkastella muutosmielessä ja olisi ”aika päästää irti kaikista nautinnollisista elämää rajoittavaista tekijöistä”. (Lähde: www.energiakeskus.comTämä kaikki ei ihan heti auennut mulle, toisin kuin Taistelu-Jaskan aikanaan tuoma viesti. Eniten jäi mietityttämään tuo ”irti kaikista nautinnollisista elämää rajoittavista tekijöistä”. Kuitenkin asiaa pohdittuani eri suunnilta tuokin aukesi. Tämäkin viesti tuli lopulta kuin nyrkki silmään, justiin sillä hetkellä, kun sitä tarvittiin. Eikä mua oikeastaan haittaa yleinen ”tämä on hölynpölyä” -ajatusmalli. Jos tuosta sain jotain positiivista itselleni, niin mitäs väliä tuolla on. Sain ajattelemisen aihetta ja tuli tuo korento sitä mulle kertomaan tai ei, niin joka tapauksessa se johti minut oivaltamaan jotain. Se oli hieno hetki ja hieno tapaaminen.

1 kommentti:

  1. Mahtoikohan korento olla kosiomatkan jälkeisellä kuolonkankealla reissulla =) Mutta jännittäviä otuksia ovat, pelottavia mutta kauniita!

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...