Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Siellä muu, täällä muu, joka puolla muu muu!

Nurmeksesta auton keula käännettiin kohti Vuolijokea. Ensin käytin Bomban torilla syömässä aamiaiseksi korillinen maanmainioita karjalanpiirakoita munavoilla. Täytyypä sanoa, että kyllä maistuivat.Illemmalla saavuimme Vuolijoelle ja ohjelmassa oli kajakkimelonnan abc-kurssi. Mä en kokenut sitä omaksi jutukseni ollenkaan, liekö taustalla yksi kaatuminen moisella vehkeellä joskus nuorena. Tytärkin vähän epäili, mutta innostui sittenkin kokeilemaan ja tykkäsi kovasti. Mä tyydyn jatkossakin melakävelyyn, (joka aiheutti aivan totaalisen repeämisen näinkin kaksimieliselle ihmiselle). Torstaina tehtiin reissu Kajaaniin. Istuskeltiin Kajaanin linnan nurmikolla, lapsoset leikkivät agentteja. Mieletöntä, millainen milikuvitus voikaan ihmisenlapsosilla ollakaan. Me aikuiset oltiin tietenkin vihollisia. Nyt jo! 

Illalla meillä oli tilaisuus tutustua navettaan lypsyn aikaan. Se oli mulle valtava elämys, en mä osaa edes riittävästi painotta, miten mielenkiintoista se oli.  Kaikki oli ihan uutta ja mä en ollut koskaan ajatellut, että lehmät on noin symppiksiä otuksia. Mä sain valtavan määrän tietoa, iski kauhia kyselyikä. Mutta mikäpäs oli kysellessä, kun oli asiansa osaavat vastaajat. Minusta ei ikinä maailmassa olisi tuommoiseen työhön, se oivalsin, ja sitä vilpittömämpi on kunnioitukseni niitä ihmisiä kohtaan, jotka sen työn puolestani tekee.

Kyyttöjä. Veivät mun sydämen mennessään.

Nuoriso irvistelee.

Tänäaamuna kuului pihalta avunpyyntö. Lehmät olivat karanneet ja siinähän ne olivat tulossa suurella porukalla pihaan. Tietty menin uteliaana katselamaan ja siinä samassa mun puhelimeni soi. Sain eräästä virastosta tärkeän puhelun. Oli pakko sanoa, että ootappa tovi, kun täällä on lehmät karanneet pihaan ja yksi juoksee mun perässäni. Luurin päässä oli hetken aika hiljaista. :D Kavahdin vähän lähestyvää lehmää, kun mitään aitaa ei välissä ollutkaan. Kohta sain kuitenkin neuvoja, mitä pitäisi tehdä ja sittenhän mä uskalsin muutamaa jo vähän hätyytelläkin talon seinustalta tuonnemmas. 

No tultiin vähän tähän, kun oli paremmat sapuskat tarjolla.

Voi minnuu! Ammuu!
Reissu on nyt vähän yli puolivälinsä ja tietoa, kokemuksia ja elämyksiä on tarttunut mukaan ihan älyttömästi. Huomisen päivän rymsteeraan Raatteessa, se on yks niitä kohteita, joita olen tosi paljon odottanut. Nyt on tyttären vuoro saada oppia siellä, tosin vähän varovaisemmin sanankääntein kuin itse aikanaan sain. Siitä lisää raporttia huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...