Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Matka jatkuu kuin aseöljyllä rasvattuna

Huomenta folks!

Päädyimme suunnitelmista poiketen perjantaina suoraan Nurmekseen kolmeksi yöksi. Kolin leirintäpaikat eivät todellakaan olleet meitä varten. Yritin etsiä tietoa vaihtoehdoista, mutta mitkään verkotkaan eivät toimineet, joten poltin hihani ja hurautin suoraan Hyvärilään Nurmekseen. Ja hyvä niin, tää on oikein mukava ja rauhallinen paikka, kaikkea riittävästi, mutta ei silti mitään likaa. Tämä ei ole mikään hirvittävä turistirysä, mutta silti, tai ehkäpä juuri siitä syystä kaikki toimii.

Silleenkin kävi tuuri, että mä en tiennyt, että Camping-kortilla joka kolmas yö on ilmainen, että säästettiin vähän rahaakin mun hermostumiseni takia. Juniori tuntuu saavan kavereita sormia napsauttamalla ja itsekin istuskelin eilisiltana naapurivaunussa kahvittelemassa ja rupattelemassa. Juuri vaihdoimme tuossa vielä numeroita ja sovittiin, että tavataan vielä joskus.

Valamosta kun lähdettiin, alkoi auton toinen liukuovi kiukutella. Se herjasi, ettei kunnolla sulkeudu, vaikka se näyttikin olevan kiinni. Paikansin vian, lukon klipu taisi vaan vähän jumittaa. Pysähdyttiin sitten huoltoasemalle, aattelin että aseöljy olisi lukkoöljyä parempi aine, kun ei niin kovin valu. Muksu räpätti ja räpätti ja räpätti, kulki mun perässä ja räpätti. Mä porhalsin kasvolihakset kireinä, korvat särkien kassalle ja ärähdin: "Onks teillä aseöljyä?" Sen kassatytön kasvot oli aika vinkeet, se vilkasi mua, sitten se vilkaisi muksua ja kysyi toiselta myyjältä varoen, josko sitä aseöljyä löytyis. Tajusin tilanteen koomisuuden vasta autossa. Mutta lukot toimii taas. Muksu oli ihmettelevän ylpeä: "Sä kyllä äiti osaat ihan mitä vaan!" Olin hiljaa mielessäni hyvin pollea. :D

Ekana Nurmeksen aamuna pidin yhden lupaukseni. Mä heitin vihdoin sen talviturkkini, tänä vuonna Pieliseen. Alkoi ehkä olla jo aikakin, jos ennen syksyä aikoi sen tehdä.

Pari yötä on ollut aika kylmä. Huomasin, että mä en pärjää mun kesäpusilla ja muksukin paleli omassaa, onneks oli järeemmätkin makuusäkit matkassa. Viimeyö oli oikein mukava jo. Aamulla tosin on sitten tuskaisen kuuma, kun aurinko paahtaa suoraan telttaan, mutta parempi niin. Eilen kömmin teltasta puolikoomassa. Tytär pörräsi mun ympärillä ja kuvasi musta dokumenttia käyttäen kameranaan uimadelfiiniä: "Valot, kamera, käy! Tässä näette, miten hankalaa retkeily voi joskus aamuisin olla." Oli liki, etten tunkenut koko muovikalaanisäkästä nöösin kurkkuun.

Sitten starttasimmekin päiväretkelle Lieksan suuntaan. Siitä tarinaa myöhemmin. Nyt kutsuu Koli ja Salpalinja. Ihanaa sunnuntaita ihmiset!

2 kommenttia:

 1. https://www.youtube.com/watch?v=DdxMucit2iA

  VastaaPoista
 2. Jane moi

  täällä melkein Tarzu!
  Liityimme Tillmaniin yhtä kättä, siksi poikkesin luoksesi hetkoseksi.
  Olen vanha mies: minusta ei vaaraa, vaikka näillä vaaraseuduilla asustelemmekin. Näissä maisemissa joissa te parhaillaan liikutte. Nauttikaa, sateesta välittämättä!

  Eiliseen munkkijuttuusi liittyen: jos hysteerinen nauru lakkaa, so. meinovvaa piättyy, käväiskää Savossa ja tuolla: http://hikkaj.blogit.kauppalehti.fi/blog/27883/kaiken-takana-on-ammattitaito

  Mutta lapset kandee jättää vaunuun, on ne niin halavatun vauhikkaita vehtoojii nuo immeiset Ohtaansalamen sillan viärällä puolella - siinä teltta heilahtelloo kun ne heilastelloot.
  :)

  VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...