Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Pienenpieni luonnonihme

Voihan ihmeiden ihme. Meillä on nyt sijoituslapsena pieni oravavauva.

Olipa käynyt niin, että tämä kurre-pienokainen oli juossut tänään ulkona sukulaisen lahjetta pitkin suoraan syliin ja siitä sitten reitin avauduttua sisälle. No, ihmisen hajuhan siihen oli tietysti jäänyt samoin tein ja emoakaan ei ollut näkynyt, joten huostaan tuo rääpäle oli pitänyt ottaa.

Sukulaisperheessä sattuu asustamaan myös koiria, jotka olivat huomattavan kiinnostuneita tulokkaasta, joten oravainen muutti nyt sitten meille. Mulla on nyt ihan samanlainen olo kuin silloin, kun olin juuri kantanut ainokaisen lapsoseni sairaalasta kotiin, tuijottelin sitä ja mietin, mitä ihemettä mä sitten teen, kun se tarvitsee jotain. Vastuu painaa.

Kaverin nimi on Taistelu-Jaska. Nimensä tämä sai, kun me serkkupojan kanssa päätettiin kouluttaa siitä sotaoravan. Henkilönetsintäoravan ja huumeoravan sijasta me sitten kuitenkin päätimme, että tästä tulee erikoisrajaorava. Mulla ei ollut aavistustakaan siitä, että Youtubessakin on tarjolla Taistelu-Jaska-materiaalia, onneksi valaistunut ystäväinen kertoi senkin. Siitä huolimatta meillä asuu nyt Taistelu-Jaska, ei nimi oravaa pahenna.

Jaska saa maitoa pienenpienestä tuttipullosta ja se maistuukin. Eläinsuojeluyhdistyksestä saatujen ohjeiden mukaan se saapi punaista maitoa, joukossa vähän öljyä ja maitohappobakuja. Siemeniä, kuorittua omppua, kurkkua ja porkkanaa on Jaskalle myös tarjolla. Ja vettä.
Jaskalla on pesänä Rauma-Repolan vanha mainospipo, se on sopivan paksu ja lämmin. Pipossa Jaskalla on nyt myös tyttären lahjoittama pehmokoiran vuode ja unikaverina mun vanha pieni Suursmurffi-pehmo. Illalla ruokin Jaska-pojan vielä kertaalleen ja sitten puntaroin sen, että nähdään, jaksaako veijari kasvaa.

Sen verran tuossa tuli googletettua, että tuolla ei välttämättä ole ihan hirveen hyvät edellytykset palata luontoon, mutta vielä huonommat sillä olisi selvitä siellä nyt. Siksi mä hänet nyt adoptoin ja mietitään jatkoa parin viikon kuluttua. Ehkäpä Jaska sijoitetaan johonkin muualle nauttimaan elämästään, jos mä vaan tuon pikkuisen saan elämän syrjässä kiinni pysymään.

Ikävää, että töistä tuskin saa äitiyslomaa tätä varten. Pitänee ottaa Jaska mukaan pikkuisessa matkakodissaan tai sitten on vaan kylmästi käytävä sitä kotona pari kertaa ruokkimassa päivän aikana. Huomenna vähän soittelen vielä sinne, tänne, että miltä Jaskan tulevaisuuden voisi kaavailla näyttävän.

Aivan ihana hän onpi. <3Siellä torkkuu heiluhäntä
akkunalla pienoisella, 
linnut laulain taivaan alla
saattaa hänen iltasella 
unien Kultalaan.

- Aleksis Kivi -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...