Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kiitos Jaska, kun kävit

Ikäväkseni mun täytyy kertoa, että Taistelu-Jaska siirtyi ajasta iäisyyteen. Se oli aika kova pala sekä mulle, että juniorille. Mä saatan nyt kuvitella, miltä lemmikkinsä menettäneistä tuntuu. Tää pikku-kurre oli meillä vain reilun vuorokauden ja se ei ollut edes jäämässä meille, mutta ei siitä itkusta meinannut tulla loppua ollenkaan.

Mä lueskelin, että voimaeläimenä orava mm. kertoo, että olisi syytä katsoa ympärilleen, että onkohan sitä tavaraa tullut kerättyä ympärilleen vähän liikaa tai vaihtoehtoisesti, pitäisikö sitä olla vähän enemmän. Oravahan kerää itselleen varastoa juuri sopivasti. Meillähän tuota materiaa on aivan liikaa, enkä hitollakaan meinaa saada sitä raivattua meiltä ulos, vaikka välilla melkein ahdistaa.

Toinen asia, mitä orvana uskotaan tulevan kertomaan, on se, että menneisyyden taakkoja pitäisi pudottaa harteiltaan ja keskittyä elämään hetkessä. Sehän on ollut se asia, jota mä olen tässä jo pitkään opetellut. Ja niitä menneisyyden taakkoja on jumalattoman paljon ja ne kieltämättä haittaavat hetkessä elämistä ja samalla valoisaa suhtautumista tulevaan. Välillä usko elämään on kovilla.

Tytönkin kanssa puhuttiin tästä aiheesta. Jälkikasvunikin on omaksunut melko pessimistisen elämänasenteen. Melkein ahdistuin, kun huomasin, miten kiinni kaikessa mennessä nöösi on. Ilokseni huomasin kuitenkin, että tyttö ymmärsi, mistä puhuin, kun kerroin, ettei kannata heittää tätä hetkeä menemään, ettei tulevaisuudessa äkkiä huomaa, että elämä on mennyt jotenkin ohi. En kertonut kuitenkaan, että juuri mun oma elämäni on näin mennyt johonkin unholaan. Toivottavasti mulla on sitä vielä edessäni nyt kun ymmärrän enemmän, nyt kun nautin asioista ja hetkistä edes ajoittain.

Mutta yhteenvetona: Jaska toi meidän elämäämme juuri edellämainitut viestit. Jaska antoi meille juuri sen, mitä oravan uskotaan voimaeläimenä viestivän. Elämän sattumukset ovat joskus tosi hassuja. Olen vähän ymmälläni.

Nuku hyvin!

1 kommentti:

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...