Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Toimii kuin ihmisen mieli? WTF?

Erään minulle tyypillisen assosiaation johdosta mä olen koko päivän pohtinut sanontaa "toimii/käyttäytyy kuin ihmisen mieli". Mihinköhän tämä niinkuin juontaa juurensa? Miten tämän sanonnan kehittäjän mielestä toimii ihmisen mieli? Mitä tallainen määritelmä kertoo sitten siitä ihmisen mielen lailla toimivasta? Ja onko tuon sanonnan kehittäjä lopultakaan tajunnut mistään mitään?

Monesti kuulee, että joku kehuu lastaan: se oli käyttäytyi kirkossakin kuin ihmisen mieli. Aika kauheeta oikeesti, jos mun pentu käyttäytyisi kirkossa niin kuin esimekiksi mun mieleni käyttäytyy. Mehän oltais jossain häpeäpaalussa mollemmat kirkkokansan syleksittävinä. No, onneksi me ei käydä kirkossa. Häpeäpaalun pelko ei tosin ole perimmäinen syy siihen, mutta on kieltämättä hyvä bonus. 

Tai sitten joskus kuulee, että "mun auto toimi korjauksen jälkeen kuin ihmisen mieli". Kuulkaas, jos meidänkin talosta lähtis sillä tavalla toimivia autoja ulos, niin eipä oli konkurssi ja kilometritehtaalle lähtö kovinkaan kaukana. Myönnettäköön, että minulla itselläni on ihmisen mielen lailla toimiva auto, mutta se onkin jo menetetty tapaus, kuten ehkä omistajansakin, sitä pitää vaan koittaa ymmärtää. Itseasissa mun auto toimii kuin tsekkiläisen naisinsinöörin hieman persoonallisuushäiriösävytteinen adhd-mieli. Että lykkyä pyttyyn vaan minullekin, ihan niihin kaikkiin neljään pyttyyn. Hodně štěstí!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...