Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

perjantai 14. lokakuuta 2011

Ulappa odottaa Uppo-Nallejaan

Istun junassa matkalla Helsinkiin, sieltä matka jatkuu bussikuljetuksella Upinniemeen. Viikonloppu vierähtää Naisten Valmiusliiton nasta-harjoituksessa, Ulapassa. Allelirjoittanut viettää vielä vähän tarkemmin määriteltynä aikaansa meripuolustuksen parissa.

Eilinen pakkaaminen oli ihan outoa, koska tajusin että jösses, mä en tarvitse mitään mun maastokamoja mukaan ja että mä en yövykään teltassa. Melkein kävi ahdistamaan. Ihan tajutonta voida ottaa vaikka puhelimen laturi mukaan ja voida vieläpä käyttää sitä. Ihan friikkiä!

Aamu alkoi nukkumalla pommiin, tavoilleni uskollisesti. Ehdin kuitenkin junaan ja tämä viimeaikoina lööpeissä paistatellut valtion liikelaitos onnistui jopa tulostamaan mulle lipun, helkkunan kalliin kylläkin, mutta lipun. Pääsin junaan ja hajosin, vaikka mua oli varoitettu. Konduktööri oli ilmetty Ron Jeremy. Tsiisus kraist! Sitten mä koitin nukahtaa, koska totta puhuen, halusin vain unohtaa...

Nukahdinkin niin tehokkaasti, että tovin päästä havahduin kuolavana poskella varmana siitä, että olin nukkunut ohi vaihtoaseman. Vaan istunpa nyt junassa kuitenkin. Heräilen tässä kuusisormisesta noudetun kahvikupposen turvin ja mun vieressä istuu vanhaa viinaa ja valkosipulia suomalaisen miehen hahmossa aika monta kymmentä kiloa. Oksettaa. Ja ärsyttää ton nauhoitteen nuotti tuossa "aavgoor froon spoor"-kohdassa.

No, uudet maiharit pääsee nyt koekäyttöön ja jos joku käy voimille, voin keskittyä tuijottelemaan niitä idioottimaisen onnellinen hymy kasvoillani. Lisäraporttia sattumuksista myöhemmin, nyt pitää alkaa rehata kamoja tuolta hattuhyllyltä alas ja koittaa olla kolkkaamatta itseään. Sitäpaitsi hattuhylly on tyhmä sana, mä en ole ikuna nähnyt niilä yhtäkään hattua. Eksaktimpaa termistöä pitäis käyttää. Ni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...