Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 8. syyskuuta 2011

Rinkkasukellusvene ja kesän viimesäteet

Taas on yksi reissu takana. Raasissa tuli rymsteerattua tällä kertaa. Fiilis oli rento ja hauska, kaikki meni muutenkin suurin piirtein putkeen. Naurua riitti, ja unta.

Perjantai meni peruskauran parissa eli tutustumisessa, varopuhutteluissa ja majoitusten pystyttämisessä. Unikin maistui taas, kunhan jätettiin kamiina kylmäksi. Ainoa, mistä mä en tykkää on näkkärit, olisin nukkunut mielummin maassa. Puualusta on jotenkin liian kova ja joka liikahtaminen herättää.
Lauantaina lähdettiin ryhmissä etenemään. Meidän ryhmä eksyi heti ekalle rastille suunistaessaan. Mainitsemisen arvoista kuitenkin on, että rasti ei todellakaan sijainnut paikassa, johon se kartalla oli merkittynä. Olimme varmoja, että meidät oli tarkoituksellisesti eksytetty seuraavan päivän etsintäharjoitusta silmällä pitäen. Päiväreissun varrella tuli otettua ruokanokosetkin vielä massa auringon lämmittäessä. Veikkaan, että jäivät syksyn viimeiseksi aurinkolevoksi.

Varsinaisena uutena kokemuksena pääsin rakentelemaan rinkkalauttaa ja johtamaan varajohtajana etsintää. Rinkkalautasta tuli aivan hemmetin hieno. Ainoa pieni vika siinä oli se, että se hajosi alta. :D Mäkin hajosin, siitä hihityksestä ei ollut tulla loppua. Onneksi vesi oli yllättävän lämmintä.

Sauna se maistuikin hyvältä tuon keikan jälkeen. Lähdin löylyjen välissä laiturille yksikseni istuskelemaan. Hämmästelin miten täysi kesä voi olla vielä 3.9. Silmät kiinni tunnustelin tuulta iholla, veden läheisyyttä laiturin alla. Nenää tuoksui vielä selkeästi kesä. Syksyn läsnäolon huomasi vain auringon lämmittämässä kehossa. Vaikka silmät olivat kiinni, saattoi tuntea, miten matalalla aurinko jo on. Jotain tuntui puutuvan, huomasin lintujen vaienneen. Se teki aistimaiseman yllättävän autioksi. Hetki oli erittäin voimaannuttava. Ihmettelin pitkään myös erittäin merkittävää havaintoa siitä, että näen enemmän omaa nenääni oikealla kuin vaesmmalla silmällä. Olipa siinä hämmästelemistä. :PSunnuntain etsinnässä tämä varajohtaja oli sitten fiksusti unohtanut vara-akun kapulastaan ja melko hiljaisissa tunnelmissa meni partioiden odottelu maastosta. Oppia tuli siitäkin mokasta siis. Etsitty löytyi kuitenkin hyvissä sielun ja ruumiin voimissa. Sitten olikin aika lyödä kamat kasaan. Aika oli mennyt siivillä. Suuremmilta mustelmiltakin tällä reissulla vältyin. Kerrankos sitä tälleen vähän löysemminkin.

Näissä reissuissa onkin nyt pieni tauko. Ensiviikonlopuksi lähdetään juniorin kanssa vielä omaan telttaan nukkumaan ennen asumuksen talviteloille laittamista.Ja jospa sitä johonkin metsään tässä välissä lähtisi vielä omin nokkinensa. Koulutustakin on syksyn varrella kyllä luvassa, mutta telttamajoitus odottaa seuraavan kerran marraskuussa. Silloin olisi tarkoitus oppia jäämään henkiin. Onnistumisprosenttia sopii etukäteen jännittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...