Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 29. syyskuuta 2011

Jaskanmarjat, mitä sotkua!

Harvemmin tulee ostettua mitään valmista limsaa, kotikutoisenkin (lue: Soda Stream) valmistus jää tosi vähälle. Kesällä mä kuitenkin janooni nappasin jonkun Hartwallin uutuuden, niin oli iloisen väristäkin se. Huuli pyöreänä mä sitten autossa tavasin, että mitäs plaatua sitä tuli hankittua. Jackfruit? Wuuuut? Mikä helvetti on jackfruit? Miksei sitä ole voinut suomentaa tai edes jossain mainoksessa kertoa, mitä laatua sitä kurkustaan on alas kaatamassa. Sitä paitsi se oli ihan kamalan pahaa!

Ratkaisin kieliongelman itse suomentamalla limun, koska mun limukielipääni on ummikko ja todennäköisesti kaataisin vieraskielisen limun väärään kurkkuun. Niinpä mä päätin, että tuo sotku on Jaskanmarja-limpparia. Sillä nimellä se meni alas oikeasta rööristä. Olisi nimittäin aika kamalaa tukehtua jaskanmarjaan.

Mussa taitaa olla muutenkin pahaa karmaa kaiken limuun liittyvän suhteen. "Äiti, voisitsä joskus tehdä sitä Soda streamia ilman sitä alkoholia?!?", karjui juniori joskus lähi-Prismassa, kun mä valkkasin jotain esanssia kyseistä turhaketta varten. Ai, miten mä häpesin. Oli tosi hiton hedelmällistä selittää siinä enää, et murupieni, se on hiilihappoa, EI alkoholia. Jokainen sadan metrin säteellä ollut oli tehnyt musta jo vähemmän mairittelevan johtopäätöksen. Nyt jo naurattaa, silloin ei yhtään.

2 kommenttia:

  1. Mietin ite joskus ton Jackfruitin kanssa ihan samaa ja vietin sivistäviä hetkiä googlettaen että mikä ihme se on. En kyllä muista ikinä ja tuttavallisesti se on nykyään vaan runkkarihedelmä.

    VastaaPoista
  2. XD Mää kualen! Runkkarihedelmä! I love it!

    (Siis sitä termiä... :P )

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...