Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

maanantai 12. syyskuuta 2011

As my boots of many colours carry me on...

Löysin tänään kenties parhaan mahdollisen tavan ottaa askel takaisin lapsuuteen, siihen maailmaan, jossa mikään ei oikeasti ole ihan kamalan vakavaa. Vaikka kuluttamalla ja shoppailemalla ei sitä iloa kovin pitkäkestoisesti tavoitakaan, tämä kannattaa. Ostakaa uudet, iloiset kumisaappaat. Silloin ei voi surettaa ja jos surettaakin, on surun syli paljon pehmeämpi jalat kuivina.

Koko päivän oli satanut vettä, taivas oli ollut synkkä ja mun mieleni vielä synkempi. Aivoissa oli ukkospilvien lailla risteillyt erimerkkisesti varautuneita ajatuksia tulevasta ja siitä onko sitä. Ja kun nämä eri ajatukset sitten olivat lyöneet keskenään vastakkain, oli silmissä sinkoilleet salamat ja pahaenteinen ääni jylissyt kaukaisuudessa lähempänä kuin halusin uskoakaan.

Töiden jälkeen kylmääkin kylmempi rintama pyyhkäisi ankeuttajan muodossa mun henkisen sääkarttani yli ja koko päivä, ehkä viikko, kenties koko loppuelämä vaikuttivat loputtoman harmaaltaa myrskysäältä. Mun kengätkin olivat ihan märät. Poikkesin kauppaan katsomaan, josko sieltä löytyisi jotkut sirot kumisaappaat, semmoset turhan tärkeät, että voisi töissä sipsutella. Oli siellä sellaiset. En ostanut niitä. Ostin violetit Hai-saappaat. *maailman levein hymy* Ne kai mä nyt sitten vedän aamulla töihin jalkaan, mutta hymy huulilla. Jätän ne näkyville päiväksi ja jokaisena harmaana hetkenä palaa hymyilemään niille. Moni muistaa sen punatakkisen tytön Schindlerin listassa, sen miten tyttö painui mieleen juuri takkinsa värin vuoksi. Nämä saappaat erottuivat yhtä räikeästi mun tämän päiväisestä henkisestä holokaustistani.Kun mä kävelin ulos sieltä hypermarketista nuo kirkkaanvioletit kumikengät jaloissani, mun sisällä pilkahti aurinko. Mun jalat halusi hyppiä autolle läpi lammikoiden, niin että vesi olisi roiskunut. Mun sisällä asui hetken se pieni typpi, joka katsoi mua peilistä 30 vuotta sitten ja se tyyppi oli maailman onnellisin uusista kumisaappaista. Mä haluan noille saapaille vielä kaveriksi keltaisen sadetakin ja mä lupaan hypellä tänäsyksynä niissä tamineissa muksun kanssa lehtikasoihin. Sen hetken ajattelin taltoida muistojen topkymppiin, häikäisevän väriläiskän elämän musta-valkoalbumiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...