Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

maanantai 26. syyskuuta 2011

Aasiakas menee henkilökohtaisuuksiin ynnä muita kertomuksia

Joskus mä olen haaveillut laitteesta, tarkemmin näyttötaulusta, joka sijoiteltaisiin asiakaspalvelijan selän taa. Asiakaspalvelijan päähän kiinnitettäisiin anturit ja jokaisen asiakaskontaktin yhteydessä tauluun ilmestyisi puhekuplaan aspan todelliset ajatukset. Itse olisin tosin saanut jo monesti potkut tämän laitteen vuoksi.

Olen "vähän tämmöinen", ärsyynnyn helposti tyhmyydestä ja tartun mielelläni pieniin yksityiskohtiin, joskin pidän mielipiteeni hyvin usein ominani ja jos en pidäkään, on takana monesti huumorilla sävytetty asenne. On toki ihmisiä, töissä pääasiassa asiakkaita, jotka saavat ajattelemaan aivan jotain muuta kuin mitä suu suoltaa ulos.

Joskus puhelinkeskuksessa istuessani näitä laatupläjäyksiä tulee oikein urakalla. Mitä oikeasti voi vastata, kun asiakas kysyy milloin joku lopettaa puhelunsa. Ööö, odotas, vilkaisen mun kristallipallostani... Yksinkin kysyi, että "onko se sen näköinen, että se kohta lopettaisi sen toisen puhelun". MITÄ??? Noh, enpäs nyt äkkiseltään osaa sanoa, pieni hetki, käyn tarkastelemassa asiaa vähän lähempää. Ihan huippu oli myös tapaus, joka halusi jättää soittopyynnön.
Minä: Voin toki jättää soittopyynnön. Saisinko puhelinnumeronne?
Asiakas: (ylimielisen äkäisesti) X tietää kyllä minun numeroni
M: Selvä. Ja tiedän nimenne oli?
A: X tuntee minut kyllä oikein hyvin. *klik*
Jäin odottamaan, josko tämä tampio olisi vielä soittanut vihaisena, miksei soittoa koskaan kuulunut. Toisaalta työllisyyteni kannalta hyvä, että hän ei palannut asiaan.

Kassalla multa kysyttiin perjantaina, että käykö mulle maksuksi raha. Muodollinen minäni vastasi: "Kyllä totta kai käy." *kaunis (?) hymy* Todellinen minä huusi päässäni: "Ei tietenkään dille, mulle käy maksu vain luonnossa!" Tai: "Juu kyllä, aivan viimeviikkoihin asti otimme vastaan myös oravannahkoja, mutta koska kahviautomaattimme tukkeutui niistä pahasti, jouduimme siirtymään ottamaan vastaan juuri pelkästään rahaa." Saivartelevat aivoni olisivat hyväksyneet paremmin kysymyksen käteisen kelpuuttamisesta.

Oma lukunsa on nämä ääliöt, jotka eivät millän tavalla esittäydy tai tervehdi puhelimessa, tai esittelevät itsensä etunimellä. Hei jotain tapoja, kiitos! "Masa täs terve!" Ai kun olisi kiva vastata jotain tyyliin: "No moro Masa! Mitään uutta sitten viimekertaisen? Anteeks nyt et silleen sanoin, vaikka olikin tosi kivaa." Tajuaiskos ne piikin? Tuskin. Ja sitten tämä yksi lause, jonka kuulee puhelimessa erittäin usein ja jolle olen jo vaarallisen yliherkkä: X tässä moi. Hei kuule, annatsä niille huollon pojille/varaosamiehille?" Koko ajan se päivä on lähempänä, jolloin mä vastaan: "Mitäs vittua se teille kuuluu, jos vaikka annankin!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...