Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Taakse on jäänyt silittämättä siisti aikakausi

Jo jonkin aikaa on joka kerta peiliin katsoessani noussut mieleeni niin kovin monesta kosmetiikkamainoksesta tuttu lause "ikääntymisen ensimerkkejä vastaan". Tästä se lähtee, loputon, jo valmiiksi hävitty taistelu aikaa vastaan. Iho on selvästi vanhentunut, sen näkee ihan polvilumpiollakin, se kieltämättä vähän häiritsee mua, en mä haluisi alkaa näyttää rusinalta, mielummin koskaan. Mutta noi silmäkulmiin ja suupieliin ilmestyneet juonteet, niistä mä oikeastaan pidän. Niistä näkyy elämä. Jos totta puhutaan, on ihme, ettei tämä elämä ole alkanut näkyä tässä naamassa paljon aiemmin, sen verran on saanut elämän anteja niellä ja pureskella. No, ne arvet ovatten enemmälti sisäpuolta koristamassa.

Mutta siis kysymys kuuluu, että oliskos nyt ikäkriisin paikka? Parhaat päivätkö ne jo menivät? Ainakin parasta ennen -päiväys? Pitäisikö mun päivittää mun kauneuspurnurkat seuraavaa ikäkymmentä enemmän palveleviksi? Pitäiskö mun ihan oikeasti alkaa maksaa tämän naaman ylläpidosta vähän enemmän, ettei tarttis sitten koskaan alkaa kalliilla restauroimaan? No, kosmetiikkateollisuus lie sitä mieltä, että mun olisi pitänyt panostaa paljon enemmän jo 15 vuotta sitten, mun lompakko on ollut eri mieltä. Ja nyt mä olen eri mieltä ihan itse. En minä taida viitsiä luututa kalliita kemikaaleja turpiiniini, tokko sillä itseään kuolemattomaksi saa. Enkä mä jaksa alkaa edes ikäkriiseilemään. Mä en ehdi. Mulla on niin paljon muuta tärkeämpää ja mielekkäämpää tekemistä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...