Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

tiistai 30. elokuuta 2011

Summer summarum

Ainakin mun laskutapani mukaan huomenna joutuu vähemmän armaampi aika ja suvi suloinen painuu melko pitkäksi aikaa naftaliiniin. Oikeasti ensimmäinen syksyn aromisoima henkäys tavoitti hajureseptorisoluni jo heinäkuun viimeisenä päivänä. Mutta miksi miettiä syksyä, huomennahan on vielä kesä. Takataskuunkin jäi kesäenergiaa pitkäksi matkaa.
Tämän siivin on hyvä palata vielä moneen kertaan muistelemaan kaikkea nähtyä, elettyä ja koettua. Erityisesti tämä kesä erosi monista aiemmista siinä, että mä oikeasti osasin viettää lomaa. Monta kesää oon ollut kiinni töissä, viimesuvi oli oikein erikoisen suuri katastrofi. Tänäkesänä ei käyneet duunit mielessä, ei voi sanoa, että olisi ollut ikävä. Oikeastaan mulla oli tuplaloma, koska mä todella nautin myös duunikaverin lomasta. Niitä voisi olla lisää.

Aivan huikeaa oli se kiireetön, yhteinen aika juniorin kanssa, etenkin yhteinen lomareissu. Se itä-Suomen fiilis ja näkymät kantavat edelleenkin. Siellä piili suuri voima, sellainen, jota ei vain sanoin voi ilmaista. Mun silmät katsovat montaa asiaa aivan uudella tavalla tiettyjen kokemusten jälkeen. Maisema, oli se mikä vaan, saattaa näyttää nyt edessäni joko hyvin vieraalta tai sitäkin tutummalta. Silmien edessä kaikki herää jotenkin eloon aivan uudella, hyvin oudolla, mutta miellyttävällä ja ravitsevalla tavalla. Mikä sen aiheutti, sitä mä en tohdi analysoida rikki, ettei tämä kaikki kaunis vaan katoa.

Mä muistan aamusaunomisen kiireettömyyden ja viileän järviveden iholla sen jälkeen. Samoin sen fiiliksen, kun henki salpautuen heittäytyi veden syleiltäväksi ja nousi rannalle oman kilpailunsa voittajana. Mieleen on jäänyt nautinto kyvystä tulla toimeen tilanteissa kuin tilanteissa ja ympäristössä missä tahansa. Kaikki nähtävyydet ovat aivan oma lukunsa, samoin hyvät hetket tuttavien ja sukulaisten seurassa. Moni nähty paikka jätti pysyvät jäljet mieleen herättäen suuria ajatuksia ja oivalluksia samalla vieden tajunnanjuoksun aivan uusille kiertoradoille. Korttipelihetket pimenevissä kesäilloissa olivat nauruntäyteisiä, ehkäpä jopa telttanaapureiden kiusaksi asti. Mustikkareissumme oli kovaääninen maakuntalaulujen raikuessa Tapiolan vainioilla kun nämä tyttäret keräsivät kesää talteen. Lämpö, auringonpaiste, sateiset yöt teltassa, kaikki tyynni yhtä voimaannuttavia. Elämä on todellakin parasta huumetta.

Parasta tästä kaikesta tekee se, että kaikki kantaa edelleen. Mikä on muuttunut aiemmasta, en tiedä, mutta olo on vahva ja uusi kompassisuunta tuntuu ainakin nyt hyvin varmalta. Tällä reitillä on hyvä jatkaa kohti syksyä ja sen tuomia elämyksiä kursseinen, marja- ja sienireissuineen ja muine hyvine hetkineen. Huomenna vedän vielä kerran keuhkot täyteen kesää. Until we meet again!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...