Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 18. elokuuta 2011

Parisuhde-ekologiaa ja -ekonomiaa

Jäin, jos en nyt märehtimään, niin miettimään kuitenkin tuota tyttären eilistä sutkautusta "joskus edes vähän kaunis". Niinkö se sitten vaan on, että kihlasormukseen kaiverrettiin aikoinaan, 12 vuotta sitten se parasta ennen -päiväys? Kaksi vuotta sai armonaikaa ja sitten, pam, kaiverrettiin taas, tällä kertaa vihkisormukseen viimeinen käyttöpäivä. Noilla kaiverruksillahan on merkittävä ero ainakin elintarviketeollisuudessa, mikä ettei sitten myös tällä ihmissuhderintamalla.

Entä jos heittää noi päiväykset nurkkaan, voiko sitten enää palata entiseen? Vai onko kestokulutushyödykkeestä tullut laakista kertaköyttöhyödyke? Jos näin, niin onko se sitten muka ekologista, näin kun kierrätyksestä paljon puhutaan? Uussiippojen varaston kiertonopeus vaikuttaisi olevan yleisesti melko suuri, sillä seurauksella, että vähemmän sitoutuu pääomaa/siippa. Tuo seurausko tässä on se motiivi?

Saamme huomata tässä, että korkea kierrätysprosentti johtaankin vain suureen kertakäyttökaluston kulutukseen. Parisuhde-ekologia ei siis ollenkaan kulje käsi kädessä muunlaisen ekologian kanssa. Hyöty on enemmänkin ekonomista laatua.

Niin se on, että jos päiväys meni jo umpeen, niin dyykatkoon käyttöönsä se, jolla on siihen suurin tarve. Paluuta priima-hyllyyn ei ole. Jaa että mistä vois sitten dyykata? No tunteiden roskalaatikoista tietysti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...