Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

perjantai 26. elokuuta 2011

Nähdä saan, kun yö taas peittää maan...

Olen saanut nähdä ja kokea paljon. Olen myös joutunut näkemään ja kokemaan, mutta se ei ole enää relevanttia. Se on olemassa enää perusrakenteena, jonka varaan voi rakentaa kaikesta, jota saa näkeä, kokea ja tuntea.

Mun sisimpäni melkein halkeaa kaikesta kokemastaan, aivot ylisähköttyvät ajattelemastaan. Oon niin paljon, oon saanut niin paljon. Enkä tiedä mitä tällä kaikella kauniilla tekisin. Mitä mä siitä itselleni rakentaisin, koska näin mä en mitään tarvitse siinä muodossaan, Rakentaisin mielummin jollekin muulle, Kun katson yksin silmin, kuuntelen yksin korvin ja koen yksin aivoin ja yhdellä sydämellä kaikki on kaunista. Miten kaunista kaikki voisi olla useammin silmin, useammin sydämin? Miten suureen elämykseen se voisikaan johtaa?Tämä teos, tämä sävel, se on kulkenut mun mukanani vuosia kauniina, niin monissa hetkissä. Omissa hiljaisissa salaisissa hetkissä. Vivaldi, La notte, tarkemmin "Flute Concerto No. 2 in G minor, RV 439 "La notte"".
Kun laittaa silmät kiinni ja vaeltaa mihin musiikki ja mieli vievät, saavuttaa uskomattomia, sadunomasia paikkoja ja ulottuvuuksia. Tämä video auttaa ymmärtämää tarkoittamaani kaunista, mutta se kaunis ei ole vain silmille, se on jotain täydempää, se on ravintoa koko sielulle.

Eikö kaikki sitten ole täydellsitä näin? Ei, Useammin ja useammin mä löydän itseni miettimästä, onko tämä kaikki kaunis vain minulle ymmärrettäväksi, hiljaa sisällä, vai onko olemassa joku joka näkee samoin. Joku, jonka kanssa kaikkea voisi tarkastella kaksinkertaisin aistein ja jakaa sitten kaikki yhteen koettu ja tunnettu yhdessä, vielä paljon, paljon ravitsevampina elämänenergioina. Vai niinkö on vain, että itse tykönään saa loppuunsa asti pakahtua kaikesta tästä ja sen jälkeen ei mitään. Tästä katoaa merkitys pidemmän päälle yksikseen. Hetkinä, joina sen huomaa ja tuntee, on helppo valahtaa yksinäisyyttäkin mustempaan synkkyyteen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...