Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Look around, hear the sounds, cherish your life while you're still around

Mä en saa mielestäni mennyttä kesälomareissua, kaikki koettu kantaa edelleen. Toisaalta se on hyvä asia, koska hyvät muistot voimaannuttaa lähestyvässä arjessa, mutta toisesta piipusta paukahtaa ilmoille se jatkuva kaipaus niihin hyviin hetkiin, joita mä sain juniorin kera viettää.

Miksi pitää jatkuvasti skarpata, jotta muistaisi maistaa elämän elämänä joka hetkessä? Miksi hetkessä elämisen ja siitä nauttimisen taito on niin vaikeasti iskostettavissa henkiseen lihasmuistiin? Miksi välillä on niin hankalaa nähdä jokainen hetki sellaisenaan, elämisen arvoisena elämänä, rikkautena? Miksi sitä on niin pirun helppo mennä putkessa eteenpäin laput silmillä ja kylmästi unohtaa elää, kokea ja tuntea? Miksi mun pitää muistuttaa itseäni koko ajan kellumaan hetkessä ja ottamaan siitä irti juuri sen hetkinen anti?

Joku pieni osanen on nyt viallinen tai joku pikkuvipu on väärässä asennossa, koska jatkuvasti pitää tietoisesti yrittää pitää yllä tätä moodia, joka joskus oli ja jonka edelleen tulisi olla päällä oletusaseuksena. Minen vaan löydä sitä ongelmakohtaa mistään. Ei se sinällään mikään katastrofi ole, kun sen tietää, mutta jotenkin mulle tulee mieleen serkkupojan vanha auto, jossa piti viitosvaihdetta pitää päällä käsin tai vaihtoehtoisesti virittää lumiharja pitäämään keppi oikeassa pykälässä, jottei vaihde pompsahtanut vapaalle. (Se oli todellinen manuaalilaatikko.) Mulla tuppaa vaihde hyppäämään itsekseen vapaalle, ja jottei näin kävisi, vaaditaan ponnisteluja ja se on kovin työlästä. Mihin mä olen kadottanut hetkestä nauttimisen ja siitä ammentamisen? Löytäjä ei todellakaan saa pitää, palautus asap allekirjoittaneelle. Vaihtoehtoisesti otetaan vastaan vianmääritystaulukko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...