Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Vuoksessa marinoituja pässinkiveksiä

Päivä alkoi taas lokoisasti saunan ja järveen pulahtamisen voimin. Pienen perheneuvottelun jälkeen kamatkin saatiin kasaan, tosin Aku Ankat menivät ransuuniin pariksi päivää. Joku roti oltava, kun mä raadan kuin työleirillä ja nöösi istuu silmät fyyrkanttisina akkaria tavaamassa.

Olavinlinna ruokki muksun mielikuvitusta huolella. Se oli kuulemma prinsessa, joka oli tullut tiluksiaan tarkistamaan. Hänet oli valittu jo prinssin puolisoksi, mua ei, koska oon kuulemma jo liian vanha. Linnan opas sai hikoilla ja laittaa parastaan muksun kysymyspommituksessa. Joku jälkikäteen tulikin sitten sanomaan, että hyviä kysymyksiä sulla, taidat tykätä historiasta. Mainittakoon, että kukaan muu monikymmenpäisestä joukosta ei kysynyt mitään, ei tainnut tarvita kun tuo oli koko ajan lapa pystyssä. Linnan pihan pässi-patsaan "järjettömän kokoisia kiveksiä" nöösi ihmetteli myös suureen ääneen, vaikka "farmari-messujen sonneilla ne vasta olivatkin isot, oisitpa äiti nähnyt". Aika vähän mä koin taas oloni hämmentyneeksi niiden katseiden ja tyrskähdysten alla.Hikisen automatkan jälkeen päästiin lopulta Imatrankosken juoksutusta katsomaan. Se oli valtavaa. Päästiin todella lähelle, kastumisetäisyydelle ja mä mykistyin, se voima oli jotenkin niin silmitöntä. Siinä tundi itsensä hyvin mitätyömäksi. Ne vanhat, väsyneet kivet ottavat päivittäin vastaan sen ryöpyn hievahtamatta. Ne on kuin minä ja mun elämä, väsyä saa, mutta järkähtämättä pitää seistä hamaan loppuun asti ryöpytyksestä toiseen. Perkele, itkuhan multa siinä katsellessa ja kuunnellessa pääsi. Valitan toistoa, mut se oli mieletön elämys ja mä kun oli luullut kokeneeni sen mahtavana silloin joskus lapsena. En voi päivitellä sitä luonnonvoimana, koska ihminen sen veden on kahlehtinut, mutta sitä raivokkaamalla energialla se vesi sieltä ryöppysi, kun se kahleistaan vapautettiin.

Tämä itärajan tuntumassa hengailu herättää sekin jo itsessään mussa melkoisia fiiliksiä. En osaa selittää enkä jaksa nyt käydä analysoimaan tätä tunnetta rikki. Koitan keskittyä vain tuntemaan. Huomenna matka jatkuu kohti Lappeenrantaa. Seuraan liittyvät myös mun isovanhemmat. Innolla odotan mitä tää reissu mulle vielä näyttää ja opettaa ja mitä se herättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...