Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

tiistai 7. kesäkuuta 2011

Materiaaliähky

Mä kärsin koko ajan pahenevasta materiaaliähkystä. Kaikkea tuntuu olevan liikaa, mutta silti mä en osaa systemaattisesti ryhtyä vähentämään roinaa ympäriltäni. Musta tuntuu, että näkyvä vie liikaa tilaa näkymättömältä, oikeasti tärkeältä.  Edellisten sukupolvien ”näillä voi vielä joskus olla käyttöä”-asenne on siirtynyt mun kannettavakseni. Ärsyttävää.
En haluaisi heittää käyttökelpoista tavaraa pois, se sotii mun etiikkaani vastaan. Antaa tai myydä mä toki voisin. Sitten jostain mielen perukoilta kuuluu pieni ääni, joka pohtii, että mitä sitten, jos kuitenkin tarvitsen. Pitääkö sitten hankkia uusi? Se ei olisi kovin taloudellista eikä ekologistakaan. Ja jos tarve ilmenee, on helppoa ottaa tarvitsemansa varastoistaan, ei kulu ylimääräistä rahaakaan sitten.
Tavara luo mulle jotain keinotekoista turvallisuuden tunnetta. Keinotekoista nimenomaan siksi, että todellinen turvallisuuden tunne syntyy aivan jostain muusta. Ei mulla tietenkään kämppä ole katosta lattiaan kaamaa täynnä, en ole mikään Sulo Vilen, jolla tavaran keräily menisi jo sairauden asteelle.
Laiskuuttako se sitten vaan on, ettei saa itsestään sen vertaa irti, että nakkelisi turhan rojun silee paremmin soveltuvaan osoitteeseen? Voi olla, laiskuutta ja muka-kiirettä. Totuus on kuitenkin se, että esim. liinavaatteita on mulla niin paljon, etten ikinä saa kulutettua niitä loppuun. Kirjoja on aivan mielettömästi samoin kaikenlaista yleistä sälää.
Otan vastaan vinkkejä kaaoksen hallitsemiseksi ja siitä eroon pääsemiseksi. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...