Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Munajuhlan jälkimainingeissa

Pääsiäinen oli hieno, eikä vähiten kelien puolesta. Mulla oli alun perin suunnitelma raahata juniori ensimmäistä kertaa autiotuvalle yöpymään, mutta en sitten innostunutkaan pakkaamaan meitä matkaan vaan päätin tyytyä touhuilemaan muuta.

Perjantaina lähdettiin Laviaan. Kevät ei tuoksu missään muualla samalta. Matkaan pääsimme ajoissa, mutta muut eivät. Siellä me sitten istuskelimme vailla avaimia odottamassa. Onneksi ennakoin ja nappasin trangian ja vähän ruokaa mukaan. Muksun aika kului ruuanlaitossa ja veistellessä. Itse olisin voinut istua loputtomasti hiljaa ja kuunnella kevättä ajatusteni parissa, mutta tulihan siinä tehtyä vähän pihahommiakin ja käytyä katselemassa lähiympäristöä.

Lauantai olikin sitten täynnä touhua. Lähdimme katselemaan lintuja Kalloon ja Räpsööseen. Haahkoja oli melkoinen parvi, pari joutsentakin kaunisti maisemaa. Ilma oli kaunistakin kauniimpi, mutta osittain jään peittämä meri hohkasi vielä kylmää, hiki ei päässyt tulemaan. Evästelyn jälkeen poikkesimme vielä uimahalliin. Hyvänä äitinä onnistuin heittämään mukeloa pallolla namaan. :/ Saunassa tuo tarkkaili mua ja totesi sitten, että mun raskauden jälkeinen maha on kaunis ja että mä en kyllä tarvitse twins-kanavalla myytävää tukialusasua. Samaan hengenvetoon tuo osasi kinuta karkkia. Oli pakko antaa myöden. :D Illalla oli vielä parin tunnin keilaussession vuoro. Juniori voitti meidät kaikki. Ehkäpä rännisuojat laitetaan ensikerralla mulle. Loppupääsiäinen meni kyläillen kummipojan perheen luona, tädin luona koiravauvoja ihmetellen, serkkupojan luona päivää paistatellen ja mummulassa piipahtaen.

Ihan kiva rentoutusvapaa, vielä kun oppisi ammentamaan tästä kaikesta energiaa työelämään, joka ei enää anna mulle mitään. Duunipaikan vaihto voisi tehdä hyvää, mutta sepä onkin helpommin sanottu kuin tehty. Jo pitkään mussa on vahvistunut tietoisuus siitä, että tämä ei välttämättä ole tässä muodossaan sitä mitä mä haluan tehdä. Mä en ole olemassa tätä varten. Mä olen sillä tavalla asioihin intohimoisesti suhtautuva, että mun pitää saada tehdä jotain, minkä koen tärkeäksi. Työ itsessään on mulle tärkeää, mutta mun pitää saada tehdä työtä, joka merkitsee mulle muutakin, jotain, mikä on mun ajatusmaailmani mukaista tai edes työtä, jonka koen olevan jollain tavalla merkityksellistä jonkun muunkin tai yleensä edes organisaation kannalta. Mä en ole pitkään aikaan mahtunut siihen muottiin, johon mua on aina tungettu. Sen ymmärtäminen oli aikoinaan todella vapauttavaa.  Hei, pikku vinkki:  Saa kysyä multakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...