Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Mielenterveydellisesti terveellistä harrastetoimintaa viikosta toiseen

Kaikki aika on luikahtanut maanpuolustuskursseilla ja niiltä takkiin tarttunutta tarkastellessa. Vielä yksi viikonloppu edessä, sitten on aika taas vähän pitää taukoa. Yksi jotos on vielä luvassa toukokuussa, mutta kesän ja syksyn ajattelin viettää ihan omin  päin mäyränä nummia tonkimassa. Syksylle on tosin luvassa jo kolmeksi viikonlopuksi tämän samaisen teeman mukaisia menoja eikä määrä ainakaan vähene. Niitä odotellessa.

Multa on monesti kysynyt, mitä hyötyä näistä kaikista koulutuksista mulle on. Viimesunnuntaina kotimatkalla päädyin ajattelemaan asiaa. Yksi ajatus laajeni vuolaaksi ajatusten virraksi. Lopulta piirtelin mind mapin (rakastan niitä) aiheesta ja nyt työn alla on yksi laajempi kirjoitus aiheesta. Omana erillisenä osanaan voisi käsitellä psykologisesti hyödyttävät seikat. Ehkä laadin aiheesta oman erillisen karttansa ja tekstinsä.

Onhan tää ollut raskastakin tavallaan. Unet on joka viikonloppu jääneet lyhyiksi ja meno on ollut fyysisesti aika raskasta. Olo on taatusti ollut sunnuntaisin kaikkensa antanut. En tiedä alanko olla vanha vai mikä on, kun univelan takaisin maksu ei onnistu enää kovinkaan helposti. Viikolla jää monet arkirutiinit hoitamatta. Pyykkiä ja tiskiä on Kebnekaisen korkuiset röykkiöt, pölypallerot pyörivät pitkin lattioita ja kaikki on muutenkin riipin raapin. Voisihan sitä ajatella, että rennosti vaan, mutta epäjärjestys vaikuttaa erittäin suorasti mun mielialaani. Tää kaikki tekemättömyys saa mut stressaantumaan ja tulen ärtyneeksi. Ehkä kysymys on hallinnan menetyksen tunteesta, siitä että mikään ei ole enää omassa kädessä. Iskee paniikki. Mutta siltikään tämä miinuspuoli ei onnistu latistamaan kaikkea sitä positiivista, mitä olen saanut kokea.

Nyt vielä tuleva viikonloppu ja sitten palaamme asiaan. Ja muutenkin ruotuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...