Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Mehän tiedämme jo kaiken (?)

Mua hämmästyttää nykyään vallitseva "kaikki on jo valmista" -asenne monissa asioissa. Esimerkkinä nyt paljon otsikoissa olleet lisäaineet ja niiden määrä ruuassa. Ihmiset ovat tuudittautuneet siihen, että kaikki on tutkittua ja turvallista ja kotimainen ravinto on puhdasta. Ai jaha! Mistä kohtaa? Mielestäni myös yleinen käsitys terveellisestä ruuasta on vääristynyt. Vallitseva käsitys tuntuu olevan, että kevyt-tuotteet makutusaineineen ja kaikki rasvaton on terveellistä.

Jos mä yritän kertoa omia näkemyksiäni ja ennenkaikkea kokemuksiani näistä asioista mä olen friikki tai hörhö. Ovea ei jätetä edes raolleen uusille mahdollisille tuleville tutkimustuloksille. Ajatellaan, että kaikki on ok tässä ja nyt ja että meille ei syötettäisi mitään, mikä ei ole ehdottoman tervelllistä. Mun mielestäni tämän on kaiken yläpuolelle asettumista. Ei enää käytetä DDT:tä tai syötetä Talidomidia raskaana oleville. Aivan samalla tavoin on mahdollista jonkin "täysin turvallisen" aineen osoittautuminen vaaralliseksi. Mutta ei. Silmät kiinni vaan. Ei ole mahdollista. Kyllä tiede tietää, koska nykyäänhän tiedetään jo kaikki ja nykytiede ei anna sijaa virhearvioinneille ja rahoittajat eivät tietenkään mitenkään voi vaikuttaa tuloksiin. Haloo, herätys! Tämä pohjoinen lintukoto on muutunut kotkanpesäksi muun maailman mukana. Silmien sulkeminen ja valheisiin tuudittautuminen ei muuta sitä asiaa miksikään. Vain silmät avaamalla ja tiedostamalla voi ymmärtää ja sitä myöten kehittää ja muuttaa asioita. Olisi aika lopettaa se älämölö sormet korvissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...