Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

tiistai 22. helmikuuta 2011

Väärennetty ruoka ja kohonnut verenpaine

Katselin eilistä Silminnäkijää: Väärennetty ruoka. Mä sain miltei raivokohtauksen. Mun teki mieli ravistella suomalaisten markettien asiakkaita. Miten VOI olla, että enemmistö näinkin koulutetusta kansasta on näin tyhmää, sokeaa ja hyväuskoista. Jokukin sanoi, että luottaa siihen mitä siinä lukee. Niin missä? Tuotenimessä vaiko tuoteselosteessa. Veikkaan ensimmäistä. Moni vetosi terveellisyyteen, mutta todellisuudessa heillä ei ollut hajuakaan todellisesta terveellisyydestä. Vähärasvaisuutta ja kalorittomuutta hehkutettiin. Mitä se sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa lisäaineita rakenteen ja milloin minkäkin parantamiseksi, se tarkoittaa äärettömän haitallisia makeutusaineita ja ties mitä elimistölle ikävää. Mutta tottahan se on terveellisyyttä, jos harhaanjohdettu valtapopulaatio näin väittää.

Muhun iski semmoinen raivon sävyttämä toivottomuuden tunne. Mitä tälle asialle voi tehdä? Miten tämän voi muuttaa. Riittävällä julkisuudella? No, siihen on pakko sanoa, että sitä julkisuutta on ainakin viimeaikoina tälle aiheelle suotu jo enemmän. Hienoa. Kuitenkin me olemme niin tottuneet siihen suomalaisuusimagoomme puhtaine ilmastoinemme ja ravintoinemme, onnellisine aseminemme tässä hyvinvointivaltiossa, että meiltä on mennyt kyky ajatella itse. Jokainen voisi ihan pelkällä järjellä ajatella, mitä elimistöön kannattaa ajaa ja mitä ei. Luottamus päättäviin tahoihin, teollisuuteen ym. on aivan liian suurta. Niin kulunut kuin sanonta onkin, kansaa nyt vaan todellakin viedään kuin pässiä narussa. Ja pikkuhiljaa mun metamorfoosi kattilankansia yhteen paukuttavaksi ekovekkariksi nopeutuu ja nopeutuu: "Herätkää, pam, herätkää, pam...".

Mä toivoisin näkeväni sen päivän, kun mä en enää olekaan se sekopää, minä joka väitän ruokamme sisältävän myrkkyä, jotka aiheuttavat suuren osan räjähdysmäisesti lisääntyneistä terveysongelmista. Tulee se siunattu päivä, jolloin joku mun "syön lightia ja ilahdun kaikesta uudesta elintarvikepaskasta, joka tuo väriä keskiluokkaisen täydelliseen elämääni"- sukulaisistani on se hullu, se täysin kajahtanut, joka ajaa elimistöönsä myrkkyjä ja mä olen vain se tavallinen, terveellisesti murkinoiva juuri puusta laskeutunut apinankuvajainen. Mä todella uskon sen päivän koittavan. Muutoksia tapahtuu joskus nopeastikin. Vai tulisiko teille jollekin mieleen käyttää Täystuhoa (DDT:tä) hyönteismyrkkynä? Tokkopa. Vanhempieni aikaa niin vielä tehtiin. Uskon, että viimeistään mun jälkikasvuni saa elää jo puhtaan ravinnon arvon paremmin tiedostavassa ja tunnustavassa yhteiskunnassa. Siitä mä iloitsen, että oma lapsi saa koulussakin puhdasta ruokaa nyt jo. Ehkäpä hän näkee sen päivän, kun nykyihmisistä puhutaan tyyliin: "Ennenvanhaan ei ymmärretty kemikalien haitallisia vaikutuksia ja ihmiset mättivät niitä elimistöönsä kilotolkulla ja kutsuivat sitä ruuaksi. Onneksi olemme karsineet elintarviketeollisuuden kustantamat valheelliset tutkimustulokset ja kansanterveytemme on vuosikymmenissä noussut merkittävästi".

Mutta sitä mä mietin, että kuinka moni meistä kuolee liiaksi kohonneeseen verenpaineeseen ihmisten asenteita kuunnellessa ennen kuin jotain todella alkaa tapahtua. Lääketeollisuudelle kiitos betasalpaajista. Pienempi paha sekin kuin öllö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...