Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

maanantai 21. helmikuuta 2011

Syotko hoysteena kaaryleita?

Masennus se iskee päälle joka päivä voimistuen, mutta siitä huolimatta mua jaksaa hatuttaa myös siihen liittymättömät asiat. Ihan vaan, että pysyisi hatutus balanssissa, ettei niinku pääse kukaan itkustamaan, että mä vaan itseäni ajattelen.

Kun mä en oikein tiedä, miten mä suhtautuisin tiettyihin sanoihin. Mä en osaa päättää, onko tyhmää olla suomentamatta joitain termejä paremmin tämän pohjoisen kansan suuhun sopiviksi. Toinen vaihtoehto on se, että pitäisi vähän "huonompiosaisina" niitä, joiden suukki ei näitä termejä suloen suolla. Siis niin kuin polyesteri. Jumalauta! Mä saan aina liki anafylaktistasoisen shokkireaktion kun mä kuulen sen lausuttavan "pölyesteri". Jeesus! (Kirkosta eronneeksi tulee tänään käytettyä alan termistöä hämmästyttävän paljon.) Siis mikä helvekon pölyesteri? Pöly-Esteri? Niin just, ja hänen kauan kadoksissa ollut siivooja-sisarensa Pöly-Meeri. Tyttösten äitihän on kuuluisa Alma-tomu. Argh!

Sanahirviöitä syntyy nykyisin myös firmojen netti-/sähköpostiosoitteista. Itse kuuluun tähän epäonniseen väestöryhmään, jonka työsähköposti sisältää aivan turhan paljon ö:tä, ä:tä ja y:tä. Kerran mä koitin korrektisti artikuloida työtoverini sähköpostiosoitetta viralliselle taholle. Selväähän lie, että myös hänen nimensä sisältää noita skandeja y:llä ryyditettyinä. (Tuntuipa mukavalta suussa tuo "y:llä ryyditettyinä".) Lopputuolos oli se, että kun mä hitaasti ja erittäin tarkkasti koitin laysya tata jarkyttavan vaikeaselkoista osoitetta taydellisesti, mä kuulostin aivan kuuromykältä. Siitä seurasi totaalirepeäminen. Enkä mä pystynyt lopettamaan hetkittäisiä hihityskohtauksia moneen päivään aina firman logon nähdessäni. Vaikutin lopulta siis myös melko omituiselta. Vaan totuus se ei kuulemma pala tulessakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...