Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Sitrusta, terapiaa ja markkinapalloja

Mandariinin kuoriminen on terapeuttista. Ärsyttävääkin, mutta äärettömän tasapainottavaa. Ärsyttävää on se möhnö, joka menee kynsien alle ja tahma, joka jää sormiin. Se terapeuttinen osuus seuraa vasta, kun oranssi, se varsinainen kuori on poistettu. Sen jälkeen voi keskittyä nypimään niitä valkoisia huituloita irti lohkoista. Tämä on se osuus joka saa mut lähes vajoamaan transsiin.

Voin vaikkapa kesken vittumaisen työpäivän upota päähäni, outojen ajatusteni salaisiin kammioihin, samalla mun sormet nyppivät mandariinia (tai kumppaneitaan satsumia tahi klementtiinejä) putioransseiksi. Ei mulla mitään ongelmaa olisi syödä niitä huitulaisinakaan, mutta on kauheen palkitsevaa vaan nyppiä. Vähän kuin nyppyleikkurilla puleeraisi vanhaa villapaitaa. Onnistuja- ja voittajafiilis vahvistuvat sitä myöden, kun nuhjaantunut tekstiili muuttu silmien edessä siloiseksi, melkein kuin uudeksi, ainakin siistimmäksi.

Mulla oli lapsena markkina pallo, se oli mandariinin muotoinen, saman värinenkin. Sen pinta kiilsi ja rapisi hienosti. Paitsi että sen "pohjoisnavalla" oli sininen kalotti. Se muistutti vähän homeista mandariinia. Muistin sen tänään kun kaivoin eräänlaisen biologisen prosessin värjäämää mandariinia pussista. Samalla yökötys ja lämmin ailahdus lapsuudesta. Ristiriitaista. Hmph.

2 kommenttia:

  1. Kun näin viittauksen satsumaterapiasta, tiesin jo mitä tarkoitit. Aika monta kertaa sun juttuihin pystyy samaistumaan. Lukeminen vahvisti asian ja tää on tehnyt tuota samaa lapsesta asti paitsi että erotellut ne vihmat hampailla (ja silloin ne oli mandariineja). Mulla kun pitää olla hampailla tekemistä. Rihmat pois paloista yksi kerrallaan, varoen ettei hedelmäpala hajoa. Eikä sen niin väliä, vaikka hajoaiskin, niitähän riitti. -O

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa! Tuota hammastekniikkaahan mä kokeilenkin seuraavalla kerralla! :)

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...