Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

perjantai 4. helmikuuta 2011

The colours of the rainbow, they all belong to you

Olen joskus maininnut minussa olevasta  geenivirheestä. Kaljan juominen ja jääkiekkö yhdessä on minusta nimittäin mitä parasta viihdettä. Nyt mä huomaan, että virhe tulee esiin myös väreistä puhuttaessa. Otsassa vilkkuu ”SYNTAX ERROR”- teksti, kun mun pitäisi alkaa eritellä värien eri sävyjä.
Käytän paljon pinkkiä. Kyllä pinkkiä. Kuinka usein kuulenkaan, ettei mainitsemani pinkki ole pinkki ensinkään, vaan aivan jotain muuta. Mun pinkki voi hyvin ”oikeasti” olla jotain, minkä paremmin tietävät mainitsevat milloin aniliiniksi, vadelmaksi, fuksiaksi, roosaksi, marjapuuronpunaiseksi tai ihan miksi vaan. Saanen kainosti tiedustella, mikä sitten on pinkki?
Toinen murheenkryyni on violetti. Sen verran olen nöyrtynyt, että osaan eritellä tummat sävyt violeteiksi ja vaaleammat liiloiksi. Metsään tuntuu silti menevän ”Ei toi ole mikään liila, toi on laventelinsininen.”  Ja miksi ihmeessä monet kuitenkin laskevat jo pinkkeihin lukemani värit violetteihin. Ei mahdu mun päähäni tämä.
Sinisissä edes mulla ei ole paljonkaan epäselvää, mutta sen sukulainen, turkoosi aiheuttaa päänvaivaa. Turkoosi voi olla kokemukseni mukaan mitä vaan vaaleansinisestä/-vihreästä hyvinkin tummaan vastaavaan sävyyn. Tähän kuitenkin tuntuu kelpaavan yhteisnimitykseksi turkoosi. Miksi? Turkoosiin voitaneen siis lukea myös alakouluvuosieni aikainen uusi muotisävy, minttu. Vai onko se nyt sitten kuitenkin vihreä? Entäs nämä mintun kanssa rantautuneet persikka ja koralli, molemmat ovat minusta oransseja. Piste.
Keltaiset, vihreät ja ruskeat ovat joskus äärisävyissä vähän vaikeita eritellä. Varsinkin tosi kirkkaat tai vaaleat vihreät ja keltaiset ovat mielestäni rajatapauksia. Joku limenvihreäksi mainittu on mielestäni aika usein keltainen. Muuten mun ongemat vihreän suhteen rajoittuvat lähinnä lausumiseen. Sain nimittäin kuulla muotitietoiselta ystävältäni lausuvani khakinvihreän aivan väärin. H ei saa kuulua, näin minua valistettiin.  Mutta kuulkaa, nyt on kyllä sillä tavalla, että junttiudenkin uhalla mä pukeudun mielummin khakin kuin kakinvihreään, kakinruskeasta puhumattakaan. Tässä menee joku raja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...