Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

tiistai 4. tammikuuta 2011

Älyllistä elämää?

Ennenaikaan pidettiin yliluonnollisena kaikkea, mitä ei pystytty selittämään. Sama pätee tavallaan edelleen. Kuitenkin minun mielestäni nykyään on vieraannuttu kaikesta sellaisestakin, mitä on ennen pidetty aivan luonnollisena. Nykyään saatetaan tietää enemmän asioista, mutta siitä huolimatta monen ilmiön perimmäinen luonne ja toimintatapa jää mysteeriksi. Tällöin palataan yliluonnollisen määritelmään.
Mielestäni kaikkea ei voi yksiselitteisesti määritellä ja selvittää. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kyseistä asiaa olisi olemassa. Kaikkea ei ole edes tarpeen määrittää tieteen lähtökohdista. On paljon asioita, joita ei voida tutkia empiirisin keinoin, ei nyt eikä edes tulevaisuudessa. Ihmiskunnan älykkyys ja kapasiteetti eivät yllä sille tasolle. Siltikään kyse ei läheskään aina ole mistään yliluonnollisesta, ylimielisyydestä kylläkin.
Äly viehättää minua, sitä en kiellä. Se on erittäin kiinnostava ilmiö. Älykkyys ei kuitenkaan ulotu vain tieteellisiin asioihin vaan sitä on montaa lajia. Ei ole kovin älykästä kieltää tämä totuus. On valtavasti näkymätöntä, mikä on totta, enkä nyt tarkoitta uskontoja tai jumaluuksia vaikka tällainen johtopäätös tästä helposti yleistetään.
Minä väittäisin nykyihmisen olevan täysin aliluonnollistunut. Ihminen on täysin vieraantunut itsestään ja siitä, mikä on ollut ja on edelleen luonnollista.  Ihmisen mielen mahti on valtava, mikäli sille annetaan tilaa ja mahdollisuuksia. Vain ihminen omassa mielen pienuudessaan ja suppeudessaan voi tehdä siitä luonnotonta, ei suinkaan luonto ja oleva itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...