Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

I know a girl, she puts the color inside of my world

Nyt alkaa vähän kiirettä pukata, ensi viikko on aika täyteen buukattu. Pakata pitäsi, järkevästi (ei ole mun vahvin puoleni) ja järjestellä kaikki mallilleen, että olisi kiva palata eikä jääkaappiin tai roskiksiin jäisi mitään, mikä olisi järjestänyt mulle kabareen tai muun vaikuttavan esityksen eteiseen mun paluuta silmällä pitäen. Torstaina lähden siis Rovaniemelle, Nasta-harjoitus Rovajärvellä odottelee osallistujaansa. Tästä lisää, kun on jotain kerrottavaa.

Jos sallitte mun mainita muutaman pääkohdan kuluneesta sunnuntaista, niin nostaisin joitakin hetkiä muuten tasaisen tappavasta päivästä framille. Tämä päivä piti sisällään paljon isovanhempia ja tyttären lausahduksia. Ensinnäkin, mä huomasin ilokseni, että mun lapsella on lähes yhtä pohjaton tiedon jano kuin mulla. Tänään mä selvittelin, miltä näyttää kasvi, jostaa saadaan seesaminsiemeniä, missä se kasvaa ja onko siinä kukkia. (Kasvaa Afrikassa, on yksivuotinen yrtti ja juu, siinä on kukkia.) Toiseksi, ilahduin huomateessani, miten hyvin mun ekaluokkalainen jo hallitsee sarkasmia, ("Ootsä mummu nyt ihan varma, että noi kuusi tiskiharjaa riittää sulle?"). Sarkasmi on hieno laji. Isona meistä tulee Sophia ja Dorothy. Kolmanneksi, mä tajusin onnistuneeni jalostamaan tyttären huumorintjausta vähän vinksahtaneen, samalla niin, että tämä osaa nauraa hyvälle (joskus tosi huonollekin) varbaaliakrobatialle. Loputonta naurua aiheuttavat mm. sadun uunissa huutavat leivät ("Ollemme jo ihan kypsiä") ja yömyssyn päähänsä vetänyt isoisä. Tilannekomiikka ja sen taju perheessämme myös kukoistaa. Erityishiomista lapsen osalta kaipaavat vitsit, niiden kertominen ja niiden ymmärtäminen, lisäksi taito olla kertomatta vitsiä, jota ei ymmärrä. :P

Kun mummun kanssa juteltiin tapahtumista mun lapsuudessa, kysyi tyttö, miksi me puhutaan vaan ennenvanhaisia. Auts! Kiitin häntä. Tytär tajusi ja nauroi hersyvästi. Aiemmin tuli enemmänkin naureskeltua lapsen hyville jutuille, sellaisille lasten suusta-tyyppisille. Se oli ihan hienoa. Vielä hienompaa on nauraa lapsen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...