Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Ei vastoinkäymisiä, mutta kuitenkin

Eilen mä pakkasin jo kamani ja olin ihan täpinöissäni. Tosin mun kenttäpullo oli päässyt kirjaimellisesti aika huonoon happeen. Nakkasin sen roskiin ja aloin sitten metsästää uutta, justiinkin tuossa järjestyksessä. Tyhmä! Arvatkaa onko missän, ei, ei partiokaupassa edes, ne tsekkasivat lähikaupunkien ja Vanuatusaartenkin varastot, ei isoa, ei pientä. Prkl! Soitin muutamalle kaverille, noup. Yhdellä olisi ollut, mut joku oli lainannut sen ja sillä tiellä se oli. Soitin anopillekin, josko exän pullo löytyisi. Noup again. Äkkiä kukaan ei siis ole ikinä omistanut, tahi edes nähnyt kenttäpulloa, liekö kuullut puhuttavankaan? Kaveri mulle sitten pirautti nähneensä yhden mun lähikirpparilla taannoin. Tämä epätoivoinen ryykäsi sinne. Pullo oli just siellä, missä kaveri oli kuvaillut, tuoksui raikkaalta ja oli siisti, ostin sen. Se on kyllä se pienempi, mut onpahan pullo.

Sitten mä ostin eilen ledifikkarin itselleni. Vähän eri kaliberia kuin tuo mun nelipatterinen Maglite, jolla helposti tappaisi ihmisen, hätätilassa jopa suurriistaa. (Exän pelossa mä sitä joskus sängyn alla säilytinkin ja kaikki naljahampaat pitävät nyt suunsa.) Sitten mulla on otsa lamppu, jossa on ledit hauskasti kaarevassa rivissä. Pimeässä näyttää kuin vastaan kävelisi hymyilevä led-suu. Ajattelin, että sitten jos tulee huono hetki, käännän sen, ikään kuin tiedoksi kanssaihmisille. Ei kannata jättää ventovieraiden kanssa liikaa arvailujen varaan näet.

Eilen mä menin lunastamaan netissä varattua ja maksettua junalippua. Asemalla oli väkeä kuin pipoa (ai kuinka niin tyhmä sanonta?). Juna oli rikki, juna ei kulkenut. Vain yksi tätskä oli siellä töissä ja se oli ihan hajalla, paniikin partaalla, arvelisin. Menin lipputoimistoon, ehdin sivukorvalla (keskikorva mulla on vähän tulehtunut) kuulla, että juna rikki, ei liiku. Täti kysyi multa että menetkö tällä junalla. Vastasin että en, ja jos mä mitään ymmärsin, niin ei taida mennä kukaan muukaan. Se mulkaisi mua rumasti. Lähti sitten busseja järkkäämään. Tuli hetken päästä, ja sitten se kysyi taas, että voinko mä vielä hetken odottaa. Vastaisin lakonisesti, että toki, mun junani lähtisi vasta torstaina. Taas se katsoi vähän vinkeesti. Mutta kovaonniset matkaajat saivat lopulta bussinsa ja mä lippuni. Toivon, ettei VR petä muakin. Noilla hinnoilla ei olis paljon varaa moiseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...