Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Mun iskä ei tosiaankaan ole suutari

Mulle tuli eron jälkeen hirviä kulutusmania ja kuluttaminen kohdistui lähinnä mun ulkonäkööni. Kävin kampaajalla ja nypityttämässä kulmiani, välillä värjäsin hiuksiani tosin itsekin ja opettelin jopa kulmien värjäämisen jalon taidon. Rahaa kului vaatteisiin, kosmetiikkaan, koruihin, laukkuihin ja ennen kaikkea kenkiin. Oon kuullut, että tällainen on eron jälkeen hyvin tavallista. Joskus mietimme ystävän kanssa, mikä on vastaava miehillä, (omamme vetivät päänsä kaljuiksi, toinen kasvatti parran, mun exällä se jo oli, moni muu on tilittänyt exästään samaa).

Ulkonäkökeskeinen kuluttaminen lienee siis vakioilmiö eronneiden naisten elämässä. Oon järkeillyt, että tuo voisi johtua siitä, että "pyrkii takaisin markkinoille". Itselläni se oli kuitenkin alitajuista, koska tietoisesti en pyrkinyt mihinkään. Tuntui vain tärkeältä korostaa naisellisuuttaan. Omasta näkökulmastani välillä jopa ylikorostin, koska mulla on tapana olla välillä aika äijä. Tuntui hyvältä näyttää hyvältä, samalla sitä kai näytti maailmalle jotain.

Kengät osoittautuivat olemaan mulle se suurin intohimo, ja vaikka kulutusbuumi on muuten laantunut, on kankähimo jäänyt, välillä jopa ongelmaksi asti. Mulla on kaapissa jos jonkinlaista kenkää. Viime keväänä olin katsomassa yhtä asuntoa myös eronneen luottokiinteistövälittäjän kanssa. Hänelle mainitsin miten upeaa oli, kun eteisessä oli paljon tilaa kengille. Tuo sitten tokaisi, että "anna kun arvaan, ostit eron jälkeen järjettömän määrän mahdollisimman korkeita kenkiä". Näin tosiaan oli. Mietimme todennäköisimmäksi syyksi halua olla "ylempänä" exää. Mekin olimme exän kanssa miltei saman mittaiset, siksipä harvoin muutenkaan käytin kovin korkeita korkoja. Olin ensin kuvitellut korkojen hankkimisen olevan myös yksi keino korostaa naisellisuutta, mutta totuus taitaa piillä kuitenkin tuossa ylemmyydenhalussa.

Totta puhuakseni, kaapistani löytyy, monta kenkäparia, joita en ole koskaan pitänyt. Ei siksi, että en malttaisi, vaan siitä yksinkertaisesta syystä, etten osaa kävellä niillä. Ensin mietin laittavani joitakin pareja huutonettiin myyntiin, mutta en mä malta. Joka pari on mun rakkaudella valitsemani. Tästä syystä mut löytää nykyään monena iltana kotoa esim. tiskaamassa pyjamassa ja korkokengissä, mä olen nimittäin päättänyt oppia kulkemaan joka ainoilla kullanmuruilla. Hyväksi keinoksi oon huomannut klonksuttelun kotosalla kaikkein korkeimmilla kengillä. Seuraavana päivänä kun ahtaa jalkaansa pikkuisen matalammat, mutta yhäkin hurjan korkeat kengät ja - TADAA - ei tunnu missään. Mulla on tuolla kaapissa kesää odottamassa orgastisimmat saappaat ever, ja mä olen päättänyt lipua just niillä koroilla ensikesänä hyvinkin näyttävästi vielä jossain. Sitä paitsi on koroista hyötyäkin, varsinkin kun on vartta suotu muutenkin. On todella helppo kurkotella ihmisten yli mm. baaritiskillä. Näkyvyys on myös ratkaisevasti parempi, pääsee ekana bongaamaan parhaat palat. Tiskaaminen ja imurointi ei ole kätevää, koska tulee oltua liian kumarassa ja silleenhän saa selkänsä aika ikävään kuntoon.

Sitä mä oon vaan pohtinut, että miksi ihmeessä tää kenkähimo tuli jäädäkseen, mitä aukkoa se mun elämässä mahtaa täyttää. Ei ole enää ylemmyydentarvetta tai muutakaan. Olisko jollakulla ideoita? Vai olisko niin, että oon oivaltanut jotain oleellista naisen elämässä (ja mitä ihmettä se siteen mahtaa olla)? Mihin perustuu kenkien viehätys? Vai noinkohan mä nyt rikkianalysoin tätä asiaa, voiko - korjaan - onko edes luvallista käsitellä kenkiä näin syvällisesti? Pitänee vaan keskittyä nauttimaan korkeista koroista ja kepeästä askeleesta. Askeleen kepeyshän on suoraan verrannollinen mielen kepeyteen, siihen, onko tällä jotain tekemistä kevytkenkäisyyden kanssa, en ota kantaa. Päättäkää itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...