Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 26. helmikuuta 2009

Mitä onni oikeastaan on?

"Mitä onni oikeastaan on? Rakkautta, minulle vastataan. Mutta rakkaus ei tuo, ei ole koskaan tuonut onnea, päin vastoin, se on yhtä ahdistusta, taistelukenttä, valvottuja öitä, jatkuvaa epävarmuutta siitä tekeekö oikein. Todellinen rakkaus on hurmiota ja tuskaa. Minä olen etsinyt elämäni aikana onne pitkään, nyt en halua muuta kuin iloa. Ilo on kuin seksi, se alkaa ja loppuu. Minä haluan nautintoa. Haluan olla tyytyväinen. Mutta onni? En lankea enää siihen ansaan." (Paulo Coelho - Portobellon noita)


Sitaatin herättämä ajatus oli kuitenkin se, että ehkäpä mä olen tavoitellut jotain suurta onnea aivan suotta. Nyt aloin varovasti kyseenalaistaa, josko sellaista on olemassakaan. Ehkä onni on jotenkin ylikorostettu tila jota toitotetaan ja johon pyritään. Ja mä olen jotenkin paniikinomaisesti etsinyt ja tavoitellut sitä. Mä olen tavoittanut palasia sieltä täältä ja sitä sun tätä, mä olen löytänyt ajoittain mielenrauhaa, harmoniaa, tyytyväisyyttä, ylpeyttä ja iloa. Mutta sitä onnea en ole tavoittanut. Ja nyt äkkiä mä huomaan, että se onni ehkä sittenkin koostuu noista kaikista asioista.

Joku ehkä ajattelee, että mä hoen tässä itsestäänselvyyttä, mutta mulle se ei ole ollut sitä. Mä olen niin voimalla halunnut olla onnellinen, että olen systemaattisesti kävellyt kaiken muun hyvän yli, se ei ole ollut sitä mitä tavoittelen. Se onni on ikään kuin monen lukitun oven takaa löytyvä kammio ja jokainen hyvä asia/tunne/tila on yksi avain. Mä olen nakellut ne avaimet menemään yksitellen, koska ne eivät ole avanneet kaikkia ovia kerralla. Nyt kun koitan kääntää mun ajatuksia tietoisesti noin, tulee väistämättä mieleen kysymys siitä, onko mun mahdollista tavoittaa myös mennyttä onnea? Tarkoitan, että onko mun mahdollista nähdä mennyt onnellisuus, jota aiemmin ei ole mun tietoisuudessani ollut? Onko joistain merkityksettömistä/ehkä huonommistakin muistoista mahdollista saada niitä onnellisia, jos niitä alkaa tarkastella tästä uudesta perspektiivistä?

Tänään saan yhden avaimen käteeni lisää, konkreettisesti ja kuvainnollisesti. Menen ripustautumaan lainahirteen, eli musta tulee asunto-osakkeen omistaja. Tai en mä omistajasta tiedä, pankin talkkariksi tässä ryhdytään. :) Kuukauden päästä olisi sitten muutto käsillä. On sitä haaveiltu ja odotettukin. Yksi askel elämässä taas eteenpäin. Oikeastaan ne kaikki askeleet taitavat olla eteenpäin aina, vaikka moni asia välillä takapakilta tuntuukin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...